Mèdia 16/06/2017

Competència multa la Lliga amb 250.000 euros per no deixar entrar càmeres de Mediaset als camps

Es va impedir l'accés dels equips de Telecinco i Cuatro perquè les cadenes emetien resums dels partits massa llargs

Ara
2 min
Màxima incertesa a la Lliga per la inacabada guerra del futbol

BarcelonaLa Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha imposat una multa de 250.001 euros a la Lliga de Futbol Professional (LFP) per haver impedit l'entrada de les càmeres de Telecinco i Cuatro als camps de futbol durant les jornades 24 i 25 del campionat de Primera Divisió i a la 27 de Segona, disputades al febrer.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Competència considera que això vulnera la llei de la comunicació audiovisual, que en el seu article 19.3 estableix que "els prestadors que hagin contractat en exclusiva l'emissió d'un esdeveniment d'interès general per a la societat han de permetre als prestadors restants l'emissió d'un breu resum informatiu", i que aquests prestadors "poden accedir, en la zona autoritzada, als espais en què se celebri aquest esdeveniment". L'incompliment d'aquest precepte suposa una infracció de caràcter greu.

Guia per veure el futbol per televisió

La Lliga va decidir barrar el pas de les càmeres del grup Mediaset en aquelles jornades en considerar que Telecinco i Cuatro no estaven complint les limitacions imposades per la CNMC pel que fa a l'emissió de resums dels partits de la competició. L'organisme havia determinat el gener de l'any passat que totes les cadenes tenien dret a oferir 90 segons d'imatges de cada partit, sempre que s'emetessin únicament en programes d'informació general –és a dir, en telenotícies, i no en espais específicament d'esports– i com a màxim dues vegades en les 24 hores posteriors a la finalització del matx en qüestió.

Segons la LFP, però, als canals de Mediaset els resums eren més llargs del permès, i per això va optar per impedir-los l'accés als camps –però permetre'ls, en canvi, entrar a la zona mixta i a la sala de premsa– i proporcionar-los directament els 90 segons d'imatges per partit a què tenien dret. Competència, però, considera que aquesta mesura no està justificada, i per això ha optat per multar la Lliga, que té dos mesos per presentar un recurs davant l'Audiència Nacional.

stats