EL RADAR
Mèdia 17/01/2016

Les cadenes podran fer resums de 90 segons de cada partit de Lliga

Albert Castellví Roca
1 min
Les cadenes podran fer resums de 90 segons de cada partit de Lliga

Els canals de televisió han guanyat a la Lliga de Futbol Professional (LFP) la batalla pels resums dels partits de futbol. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha autoritzat les cadenes a oferir gratuïtament resums d’un màxim de 90 segons de cada enfrontament de Lliga, tal com reclamaven des de principis de temporada. Fins ara, la LFP només els permetia oferir un minut i mig d’imatges per jornada. La decisió encara no s’ha publicat oficialment, però fonts de Mediaset ho han confirmat a Europa Press i ja s’aplica des d’aquest cap de setmana.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A l’agost, la Lliga va adjudicar en exclusiva a TVE els drets d’emissió dels resums de la competició -fins llavors, l’accés a aquests continguts era lliure- i, en compliment de la llei de la comunicació audiovisual, va autoritzar la resta de canals a emetre gratuïtament 90 segons d’imatges per jornada per garantir el dret dels ciutadans a la informació. La resta de canals -i especialment els grups privats, Mediaset i Atresmedia- van mostrar la seva disconformitat amb aquesta decisió i van presentar un recurs davant de la CNMC, perquè entenien que el dret a la informació havia de permetre que aquests 90 segons d’imatges fossin per partit, i no per jornada, tal com ara Competència ha acceptat.

De moment, la LFP no ha adjudicat els drets dels resums per a les tres pròximes temporades, igual que la resta de continguts en obert. Pel que fa als partits reservats als canals de pagament, se’ls reparteixen Movistar i Mediapro.

stats