Publicitat
Publicitat

Ràdio

Es defensen contra els atacs de l'Associació Catalana de Ràdio

La ràdio pública local reivindica la seva funció de servei als ciutadans

Més de 50 emissores es reuneixen per destacar la seva tasca en la informació de proximitat

Representants de més de 50 emissores de ràdio locals integrats a la xarxa COMRàdio s'han reunit al Col·legi de Periodistes per reivindicar-se com a servei públic davant les amenaces de la patronal de la ràdio privada, l'Associació Catalana de Ràdio (ACR), que fa unes setmanes va demanar al Govern el tancament de COMRàdio i la reducció del nombre de llicències atorgades a emissores de titularitat pública.

El director general de COMRàdio, Francesc Triola, ha parlat de "la voluntat de servei públic local i de proximitat" d'aquests operadors, i s'ha mostrat preocupat per l'escenari que es podria dibuixar en cas que tiressin endavant les intencions de l'ACR. Segons Triola, a més, els mitjans locals són "els que més optimitzen els recursos de la ciutadania".

La reunió ha servit també per ratificar el document que 150 emissores municipals van signar el 24 de gener per fer palès el paper de la ràdio local com un servei públic de qualitat i recordar que la comunicació de proximitat és necessària per garantir el dret a la informació i la pluralitat democràtica.

A la reunió hi ha assistit un representant del comitè d'empresa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), com a mostra de la preocupació que els treballadors dels mitjans públics senten davant les pressions que les emissores privades fan sobre el Govern.

Postveritat

Etiquetes

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT