POCS CANVIS AL DIAL
Mèdia 15/05/2011

La continuïtat s'imposa a la ràdio

Les negociacions per definir les graelles radiofòniques de la temporada vinent ja estan en marxa, però tret de sorpreses d'última hora, els principals programes continuaran. La crisi hi obliga.

A. Castellví / à. Gutiérrez
2 min
La continuïtat s'imposa a la ràdio

Barcelona.Quan falten dos mesos per al final de la temporada radiofònica, la majoria d'emissores comencen a dibuixar la graella que oferiran als oients a partir del setembre. Com ja va passar l'any passat, la tendència general serà la continuïtat, tant si és obligada per uns pressupostos ajustats que tanquen la porta a fitxatges estrella com si és volguda per mantenir unes dades d'audiència satisfactòries.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

És el cas de RAC 1, que, després d'haver-se situat com l'emissora més escoltada de Catalunya i de liderar la majoria de les franges, optarà per tocar les mínimes peces possibles. Toni Clapés i Quim Morales ja van anunciar a Twitter durant l'abril que el Versió RAC 1 i La segona hora seguiran en antena després de l'estiu. En una entrevista recent, Òscar Andreu i Òscar Dalmau avançaven també que les negociacions per renovar La competència avançaven a bon ritme, i la intenció és que Jordi Basté segueixi un any més al capdavant d' El món a RAC 1 , que aquest any ha experimentat un gran creixement d'audiència.

A Catalunya Ràdio, la situació de retallada i de reestructuració ha obligat a endarrerir unes setmanes el disseny de la nova graella. Es dóna per feta la continuïtat de Manel Fuentes i la dels programes que tenen més èxit de la casa. Tampoc no hi ha res lligat, de moment, a COMRàdio, que vol deixar tancada ara la graella de l'estiu.

La mateixa situació que a Catalunya és exportable a les principals emissores de l'Estat. La cadena SER, líder indiscutible una temporada més, mantindrà la confiança en Carles Francino, Gemma Nierga i Àngels Barceló per conduir els tres principals espais de la cadena (el matinal Hoy por hoy , el magazín de tarda La ventana i l'informatiu nocturn Hora 25 ), que són els més escoltats a l'Estat en les seves franges respectives. Segons ha pogut saber l'ARA, els tres periodistes catalans ja han acordat la continuïtat.

El dubte és, però, qui es posarà al capdavant del Carrusel deportivo , molt perjudicat aquest any per la marxa en bloc, l'estiu passat, de gran part de l'equip, que va fitxar per la Cope i es va endur una bona part dels seguidors. Fa unes setmanes la SER va obrir negociacions amb Manu Carreño com a revulsiu per al programa -cosa que l'hauria enfrontat al seu actual company als esports de Cuatro, Manolo Lama, que fa les transmissions de futbol a la Cope-. La cadena, però, no ha confirmat l'acord. En tot cas, es dóna per fet que buscaran un nou presentador per a l'històric programa esportiu.

Per acabar, tant Carlos Herrera com Júlia Otero han tancat la seva renovació amb Onda Cero per a la temporada que ve.

stats