Mèdia 01/12/2021

Daniel Romaní, premi Bonaplata pel recull de reportatges publicats a l'ARA

El periodista ha estat guardonat pel llibre 'Catalunya industrial'

ARA
1 min
Daniel Romaní

BarcelonaEl periodista i escriptor Daniel Romaní ha estat guardonat amb un dels premis especials de patrimoni dels Premis Bonaplata 2021 pel llibre Catalunya industrial, publicat per Viena Edicions. El volum és un recull dels reportatges publicats a l'ARA sobre antigues fàbriques convertides en museu, repartides pel territori català, a través de la maquinària, dels productes que feien, de converses amb extreballadors i directius, i dels mateixos edificis. El premi s'ha lliurat avui en un acte organitzat al Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya.

Els Premis Bonaplata, atorgats per l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya, tenen per objectiu sensibilitzar l'opinió pública de la importància del patrimoni industrial. El nom dels premis vol recordar la fàbrica tèxtil i metal·lúrgica Bonaplata, inaugurada el 1832 i la primera accionada per una màquina de vapor anglesa. La fàbrica va ser incendiada l'any 1835.

Romaní acaba de publicar el cinquè llibre de la sèrie a la qual pertany Catalunya industrial. Es tracta de Cases amb història (Viena Edicions), que recull tots els reportatges que el periodista va publicar a l'ARA com a part de la secció Cada casa, un personatge. El llibre, que aviat es podrà aconseguir amb l'ARA, fa un recorregut pels interiors de les cases on van néixer, viure i treballar catalans que han destacat en àmbits com la política, la cultura o la ciència.

stats