PROPERA ESTRENA

Jordi Martínez, Marc Cartes i Núria Gago protagonitzen la sèrie

Els detectius Kubala, Moreno i Manchón arriben a TV3

TV3 estrenarà el 9 de gener la sèrie Kubala, Moreno i Manchón. Jordi Martínez, Marc Cartes i Núria Gago interpeten els tres detectius privats amb cognoms o renoms de futbolistes que donen nom a la producció.

Els noms de Kubala, Moreno i Manchón fan pensar en la música de Joan Manuel Serrat i en el Barça dels anys 50, però a partir del 9 de gener s'hauran d'associar, també, a tres detectius privats. Aquest és el dia que TV3 ha escollit per estrenar la nova sèrie Kubala, Moreno i Manchón , que s'emetrà els dilluns després de Crackòvia , a la franja que aquesta setmana ha deixat lliure El convidat .

La producció, creada per Javier Olivares i Anaïs Schaaff i produïda per Diagonal TV, seguirà els tres detectius durant la investigació de casos que poden anar des d'infidelitats i demandes de divorci fins a espionatge industrial. Alhora, però, els guions també faran èmfasi en les relacions que s'estableixen entre els protagonistes i amb la seves famílies, i introduirà alguns elements d'ironia i d'humor -començant pel títol de la sèrie i els noms dels personatges-, per bé que el to general s'acostarà més al drama.

Jordi Martínez donarà vida a Josep Solé, que de jove estava cridat a convertir-se en una estrella del futbol però que va haver d'abandonar la carrera a causa d'una lesió. D'aquella època, però, encara en conserva el sobrenom de Kubala i la passió pel futbol, que ara practica el seu fill. Als 49 anys, casat amb la Rosa (Àgata Roca) i amb una filla adolescent més aviat rebel, dirigeix una agència de detectius privats que li pren tot el temps que hauria de destinar a la família, fet que provoca algunes tensions.

El seu soci -i un dels seus millors amics- és Carles Moreno (Marc Cartes), un exagent dels Mossos d'Esquadra divorciat. A diferència de Kubala, un home "seriós i responsable", segons el defineix l'actor que l'interpreta, Moreno és una persona "una mica descontrolada", però justament això el converteix en el complement ideal del seu soci.

L'última incorporació de l'agència és una jove becària que acaba de sortir de la facultat amb el títol de criminòloga. Es tracta d'Helena Manchón (Núria Gago), que d'entrada genera certs recels entre els seus superiors per la seva manca d'experiència en el sector. Aviat, però, aconseguirà convèncer-los de la seva vàlua demostrant que cobreix amb escreix la inexperiència i la joventut amb una gran iniciativa i un ampli ventall de recursos. En el pla personal, Manchón és una noia misteriosa, que ben poques vegades deixa anar res sobre la seva vida privada i familiar.

Fidel a la realitat

El rodatge de Kubala, Moreno i Manchón , que va tenir lloc durant l'estiu, es va fer en gran part en escenaris exteriors, principalment de Barcelona, on viuen els protagonistes i on està situada l'agència. Kiko Ruiz, el director de la sèrie, assegura que han intentat donar-li una estètica "propera al documental", amb "una il·luminació molt cuidada i moltes gravacions amb càmera a l'espatlla". A més, un detectiu real, Jorge Colomar, ha assessorat l'equip per donar més versemblança als casos i als mètodes d'investigació que fan servir.