Mèdia 28/02/2022

Detenen el periodista Pablo González a Polònia mentre informava sobre la guerra a Ucraïna

El reporter treballa per a mitjans com La Sexta, 'Gara' i 'Público'

1 min
Pablo González, en una imatge del seu Twitter

BarcelonaEl periodista espanyol Pablo González, que treballa per a mitjans com La Sexta, el diari basc Gara i Público, ha sigut detingut a Polònia mentre estava cobrint la guerra d'Ucraïna. De moment, es desconeixen els motius de la seva detenció.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"El meu defensat, el periodista espanyol Pablo González, ha sigut detingut a Polònia per fer la seva feina. Exigim que es garanteixi la seva integritat física i la seva immediata posada en llibertat. Sense llibertat de premsa no hi ha democràcia", ha informat a través de Twitter l'advocat Gonzalo Boye. Després de fer-se pública la detenció, Reporters Sense Fronteres també han demanat l'alliberament de González i han exigit explicacions a les autoritats poloneses sobre "les circumstàncies d'aquesta vulneració de la llibertat d'informació".

Des de l'àmbit polític, el portaveu adjunt d'Unides Podem al Congrés i diputat de Galícia en Comú, Antón Gómez-Reino, ha alertat de la detenció del periodista i ha destacat que fa dies que ofereix "una informació exemplar i imprescindible del conflicte i la guerra a Ucraïna". "Exigim a les autoritats poloneses el seu alliberament immediat. Cap conflicte pot ofegar la llibertat de premsa", ha manifestat.  l seu company de partit, el president del grup parlamentari d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha qualificat el treball del periodista d'“imprescindible i complex”. "Demanem a les autoritats el seu alliberament immediat i garanties per a la llibertat d'informació", ha remarcat.

També ha reclamat la seva posada en llibertat el diputat de Bildu Jon Iñarritu, que ha titllat la detenció d'"un atac contra la llibertat de premsa, contra un periodista que està fent una tasca importantíssima i digna de reconeixement".

stats