COMUNICACIÓ
Mèdia 20/10/2011

"Blanco brinda amb cava a Catalunya després d'enterrar la travessia d'Aragó", diu l''Heraldo de Aragón'

La premsa aragonesa i extremenya critica la decisió de Brussel·les sobre el Corredor Mediterrani

Ara
2 min
Diaris

BarcelonaLes portades de la premsa local espanyola reflecteixen aquest dijous qui són els guanyadors i qui són els perdedors de la decisió de la Comissió Europea sobre les xarxes de transport ferroviari. Els diaris més contundents són els d'Extremadura i l'Aragó, les regions més perjudicades per l'anunci europeu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La premsa aragonesa conincideix a criticar la decisió de Brussel·les i aprofita per carregar contra el govern espanyol. "Blanco brinda amb cava a Catalunya després d'enterrar la travessia d'Aragó", diu l'Heraldo de Aragón. "La societat aragonesa rebutja unànimament l'exclusió del pas pirinenc de la xarxa europea", afegeix el subtítol. El Periódico de Aragón és més neutre i diu: "El Pirineu no tindrà un nou túnel ferroviari". El Diario del Alto Aragón remarca: "Europa nega la travessia central del Pirineu". "Blanco s'ufaneja a la capital aragonesa de la resolució de la Comissió Europea", afegeix el subtítol.

A Extremadura, el més crític amb la decisió de Brussel·les ha sigut el diari Hoy: "Brussel·les i Madrid treuen prioritat al corredor extremeny de mercaderies". Afegeix: "Foment connecta l'AVE regional amb les dues úniques xarxes que la UE marca com a prioritàries". En canvi, El Periódico Extremadura beu el got mig ple i diu: "Extremadura entra a la xarxa principal europea de tren de mercaderies". El subtítol precisa: "Brussel·les enterra l'eix 16, però inclou la comunitat extremenya a la línia Lisboa-Estrasburg, i aconsegueix accessos via Guipúscoa i Girona".

Al País Valencià, en canvi, la satisfacció és total. "Sí al Corredor", obre el Mediterráneo. "El govern espanyol haurà d'invertir 19.412 milions perquè l'eix mediterrani estigui llest el 2020", diu el Levante.

A Múrcia, La Verdad diu que "La Regió guanya la batalla del Corredor Mediterrani".

A Andalusia, el diari Sur titula: "El Corredor Mediterrani esquiva la costa i reforça Antequera".

La premsa catalana interpreta de manera diferent la decisió de Brussel·les de situar el Corredor Mediterrani com a eix prioritari al costat del Corredor Atlàntic i el Corredor Central. L'ARA diu "Corredors per a tothom" i El Periódico titula "Mediterrani i quatre més". En canvi, La Vanguardia es decanta per obrir edició amb el titular "Europa escull el Mediterrani" i El Punt Avui titula "Via oberta".

stats