Premsa
Mèdia 18/06/2014

Els dibuixants dimitits d''El Jueves' venen 10.000 exemplars d''Orgullo y satisfacción' en només quatre hores

L'equip no descarta donar-hi algun tipus de continuïtat

À. Gutiérrez
1 min
Portada de la web des d'on es pot descarregar 'Orgullo y satisfacción'

BarcelonaEls divuit dibuixants i guionistes que han abandonat 'El Jueves' arran de la censura d'una portada per part de l'empresa editora han posat aquest divendres a la venda 'Orgullo y satisfacción', el seu particular homenatge, amb el qual s'acomiaden del rei Joan Carles i donen la benvinguda a Felip VI. L'acollida els ha desbordat, ja que, en les primeres quatre hores, s'han aconseguit més de 10.000 descàrregues de la revista, que està en format PDF i CBR.

"Estem aclaparats per la resposta", explicava a aquest diari Albert Monteys, un dels coordinadors de la publicació i exdirector d''El Jueves'. "Ens ha sorprès que moltes persones han pagat més que l'euro i mig que demanavem". L'equip que ha tirat endavant el projecte es reunirà properament per decidir si donen continuïtat a la iniciativa, a la vista de la bona acollida d'aquesta recopilació. Monteys i el també dibuixant Manel Fontdevila participaran en l'ARA Bassas d'aquest dimecres, a partir de les 8 del vespre.

El llibre ha estat editat per ¡Caramba!, una jove editorial fundada fa tres anys i que està especialitzada en còmics i humor. El número està dirigit per Guillermo, Albert Monteys, Manel Fontdevila, Bernardo Vergara i Manuel Bartual, però compta també amb les col·laboracions d'Ágreda, Asier y Javier, Isaac Rosa, Iu Forn, Lalo Kubala, Luis Bustos, Malagón, Mel, Paco Alcázar, Paco Sordo, Pepe Colubi i Tri, tots ells provinents de l'escuderia d''El Jueves'.

stats