Mèdia 03/05/2015

Avui diumenge, un ARA especial sobre Europa després de Hitler

Publiquem un dossier sobre l'Europa devastada de postguerra i 'tunegem' el diari amb frases d'escriptors, historiadors i testimonis

Ara
2 min
Portada diumenge 5 de maig de 2015

BarcelonaAquest diumenge l'ARA dedica el dossier a l'Europa de després de Hitler. El líder nazi es va suïcidar el 30 d'abril disparant-se un tret a la templa. El seu cos i el de la seva dona, Eva Braun (s'havien casat el dia anterior), van ser incinerats. El reportatge abordarà els efectes del conflicte bèl·lic sobre Europa i com va ser l'endemà en un continent devastat que va haver de reconstruir-se. Detallarem com mesos després van continuar els assassinats de jueus, les matances contra minories ètniques, la venjança contra els col·laboracionistes... Com els camins d'una Europa sense transports, amb cultius i ciutats arrasades, es van omplir de milions de desplaçats. I què va passar a Espanya, un país en plena dictadura. A més, tot el diari estarà 'tunejat' amb frases de testimonis, escriptors, historiadors i altres fonts sobre l'Europa de postguerra.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Diumenge mateix començarà la promoció dels cartells de la Segona Guerra Mundial, una selecció feta pel diari que començarà amb l’emblemàtic 'We can do it!', que s’encartarà a l’ARA i es podrà aconseguir de forma gratuïta aquell diumenge. La tria continuarà (per 0,50 cèntims) amb exemples tan representatius com el de 'París se libère', cartell anònim de la resistència comunista editat pel diari 'L’avant-garde' el 1944; 'Keep calm and carry on', lema del govern britànic per alçar la moral dels ciutadans en cas d’una hipotètica invasió nazi, o 'I want you for the U.S. Army', una crida a allistar-se a l’exèrcit dels Estats Units.

Llibre a la venda

En la col·lecció d'obres d'art sobre Hitler no poden faltar-hi les comèdies, com per exemple la versió del llibre de Timur Vermes 'Ha tornat', que encara no s'ha pogut veure als cines i mostrarà un Hitler que desperta en el Berlín actual. Aquest llibre es pot aconseguir aquest cap de setmana amb l'ARA (a un preu de 8,95 euros).

I també:

El dossier especial es completa amb els suplements habituals dels diumenges: l''ARA Diumenge', el 'Rar' i l''Emprenem':

Visions de Christa Leem, a l''ARA Diumenge'

El fotògraf Josep Gol recupera en un llibre-objecte l’esperit lliure de l’artista del nu que va fascinar la Barcelona dels 70. I també, entrevista de Carles Capdevila al biòleg i activista Xavier Pastor.

Kate Winslet, al 'Rar'

Les connexions a partir de l'actriu porten el suplement a un munt d'escenaris insospitats: des de Tarangog, la desconeguda ciutat russa on va néixer Anton Txékhov...

Emprenedoria a l''Emprenem'

La crisi no ha fet créixer el nombre d’emprenedors, només els que ho fan per necessitat.

stats