Mèdia 25/02/2016

Minoria Absoluta produirà un documental sobre Cervantes per a La Sexta

El treball s'emmarca en una campanya de la cadena amb motiu dels 400 anys de la mort de l'escriptor

Albert Castellví
2 min
La Sexta commemorarà els 400 anys de la mort de Cervantes amb la campanya '¡Cervantes vive!'

BarcelonaEl dia 22 d'abril es compliran 400 anys de la mort de Miguel de Cervantes, i La Sexta ha iniciat una campanya per commemorar-ho que té, com a element central, un documental sobre la figura de l'autor del Quixot que serà produït per Minoria Absoluta i dirigit per Francesc Ecribano.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El treball, que s'emetrà al 'prime time' de La Sexta en una data que encara no s'ha precisat, és "una gran producció audiovisual" de 50 minuts que "recorrerà la vida de l'autor, sobretot en l'etapa de la seva maduresa". Un "reconegut actor espanyol", el nom del qual encara no s'ha revelat, "s'anirà transformant físicament i mentalment en la figura de Miguel de Cervantes, a través dels testimonis d'experts" com "antropòlegs, acadèmics, lingüistes, escriptors o cineastes". "Ficció i realitat van juntes en un documental en què Cervantes és interpretat per un actor que, alhora, actua com a periodista per anar coneixent la vida i obra de l'escriptor universal", afegeix la cadena.

El plantejament, doncs, recorda el de 'Suñol, un crit valent', el documental sobre la figura de l'expresident del Futbol Club Barcelona, produït també per Minoria Absoluta i dirigit per Escribano, que el 'Sense ficció' de TV3 va estrenar el 9 de febrer. En aquell cas, Pere Arquillué s'entrevistava amb persones que podien aportar-li informació sobre Suñol per tal de poder acabar interpretant el personatge.

A més d'aquest documental, La Sexta convertirà l'escriptor en protagonista d'alguns seus programes. Així, per exemple, fins a l'abril 'Zapeando' inclourà noves seccions relacionades amb el personatge. A partir del mes que ve, a més, la programació s'esquitxarà amb petites píndoles sobre anècdotes de Cervantes i del Quixot, la influència d'aquesta obra en el món del cinema, claus per interpretar millor la seva obra o el debat sobre el "lloc de la Manxa" d'on era originari el protagonista de la novel·la.

La campanya també tindrà presència a les xarxes socials: La Sexta ja ha posat en marxa el compte de Twitter @Cervantes_Vive, a través del qual publica frases il·lustres de les obres de l'escriptor.

stats