Mèdia 13/01/2020

Emma Suárez investiga un assassinat en la nova sèrie de La 1 'Néboa'

Un personatge mitològic apareix com a principal responsable de la mort

Albert Castellví Roca
2 min
Nancho Novo, Emma Suárez i Isabel Naveira, a 'Néboa'

BarcelonaÉs la primera nit del Carnaval a la petita illa gallega de Néboa i, de sobte, la festa deixa pas a la tragèdia: una noia ha aparegut assassinada en una cova. I no és el primer cop que passa: en els últims cent anys ja s'havien trobat dos cadàvers més, exactament al mateix lloc (conegut com O Burato do Demo, és a dir, el Forat del Dimoni) i coincidint amb l'inici de l'Entroido (el nom que rep la celebració tradicional del Carnaval a Galícia). En totes dues ocasions, els vuit dies de festa van acabar amb cinc persones assassinades i un únic sospitós, l'Urco, un ésser mitològic, amb cos d'home i cap de llop, que, segons la llegenda, en dies de boira surt del mar carregat de cadenes per endur-se els vius. Precisament, aquest personatge és una de les figures més representatives de l'Entroido de Néboa.

Però la Mónica no creu en aquest tipus d'històries fantàstiques. Ella és la investigadora enviada per la Guàrdia Civil a Néboa perquè es faci càrrec del cas, i està disposada a trobar un culpable a qui poder portar davant de la justícia. L'ajudaran dos agents locals: la Carmela (el pare de la qual ja havia col·laborat en la investigació de l'últim atac de l'Urco) i el tinent Ferro, un home que coneix a la perfecció el terreny, els veïns de l'illa i les relacions existents entre ells. Emma Suárez, Isabel Naveira i Nancho Novo interpreten, respectivament, aquests tres personatges a Néboa, el nou thriller que La 1 estrena aquest dimecres a les 22.40 h. La sèrie seguirà la seva investigació al llarg dels vuit dies que dura l'Entroido de Néboa, cadascun dels quals quedarà recollit en un dels capítols de la ficció.

L'única manera d'arribar a l'illa fictícia de Néboa [boira, en gallec] és un ferri que, dos cops al dia, recorre els onze quilòmetres que la separen de terra ferma. Aquest aïllament ha quedat impregnat en el caràcter dels seus habitants. “He viscut el procés juntament amb el meu personatge: totes dues van arribar com a estrangeres i al final hem quedat atrapades per Néboa", diu Emma Suárez, una de les poques membres del repartiment (i de l'equip tècnic) que no és d'origen gallec. La intèrpret assegura que, a parer seu, un dels punts forts de la sèrie és que es tractava d'un projecte "de qualitat" per a TVE: "Crec que la televisió pública es mereix productes dels quals sentir-nos orgullosos", assegura. En aquest sentit, el director de continguts de TVE, Fernando López Puig, indica que sèries com aquesta demostren que la cadena està aconseguint "uns nivells molt alts en ficció".

El rodatge de la sèrie s'ha dut a terme en escenaris naturals de la costa nord de Galícia, en espais "de gran bellesa" que, segons TVE, "transmeten el misteri i el suspens" que envolten la trama de la ficció. Les imatges aèries de l'illa s'han recreat digitalment a partir de l'orografia real de la zona, mitjançant plans de la costa gallega gravats amb drons. La sèrie és una creació de Xosé Morais, Víctor Sierra i Alberto Guntín, produïda per RTVE i Voz Audiovisual.

stats