Periodisme
Mèdia 07/09/2023

Enric González s'incorpora a l'ARA com a opinador

El periodista publicarà un article cada dissabte

2 min
Enric González durant la conversa mantinguda a Barcelona. Afirma que ara l'estat espanyol és un "bombó" per a un periodista.

BarcelonaEl reconegut periodista Enric González se suma al projecte de l'ARA com a opinador. A partir d'aquesta setmana, l'excorresponsal en diferents països, que ha seguit sobre el terreny des de la Guerra del Golf fins al genocidi de Ruanda, publicarà cada dissabte un article d'opinió en què tractarà temes diversos agafant com a punt de partida un llibre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

González, nascut a Barcelona l'any 1959, ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria professional a El País, diari on va començar a treballar a la dècada dels 80. Durant els anys que va treballar per aquesta capçalera va ser corresponsal a Londres, París, Washington, Nova York, Roma i Jerusalem. Algunes de les experiències que va viure en aquestes destinacions les va recopilar en llibres com Historias de Londres (1999), Historias de Nueva York (2006) i Historias de Roma (2010).

L'any 2012 va deixar el diari després de demanar de forma voluntària ser inclòs en l'ERO de Prisa posat en marxa per Juan Luis Cebrián. "Ho sento per tots els que marxen per força, que són uns bons professionals. En el meu cas és diferent, jo he pogut triar. Ells insisteixen que digui que és voluntari i jo ho dic perquè és veritat", va dir llavors. Sis anys després, el 2018, va tornar a El País a petició de la nova directora, Soledad Gallego-Díaz. Va exercir d'opinador i també de corresponsal a Buenos Aires, posició que va abandonar el 2021.

Entre la primera i la segona etapa a El País, González va estar a El Mundo, on va arribar quan Pedro J. Ramírez el va fitxar com a opinador. Va formar part del diari entre 2013 i 2018. A més d'opinador, també va assumir la corresponsalia de París. També ha col·laborat en mitjans com Alternativas Económicas i la revista Jot Down. Amb el suport d'aquesta última, va publicar el llibre Memorias líquidas.

stats