PREMSA
Mèdia 18/01/2011

Les portades recullen el debat sobre l'estat autonòmic

Els rotatius destaquen que Hereu es reivindica davant Tura

Laia Altarriba
2 min
Portada de l'ARA

BarcelonaEl debat sobre els límits de l'autogovern i les possibles retallades per part del Govern espanyol protagonitza la portada de la major part de diaris catalans.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'ARA hi dedica tota la portada i es pregunta "on és el dèficit?". I a continuació detalla el dèficit del govern espanyol, el de les autonomies i el dels ajuntaments.

En el cas d'El Periódico, titula "Rajoy tancarà per llei l'Estat autonòmic". I es fa ressò del reportatge de l'interior "Del cafè per a tothom al tallat amb sacarina".

Pel que fa a La Vanguardia, recull les declaracions fetes ahir pel president espanyol al diari econòmic Financial Times: "Zapatero obre la porta a 'intervenir' autonomies".

I el titular "ZP torna a amenaçar" presideix la portada de l'Avui.

Els rotatius catalans també reflecteixen a la portada la pugna entre Tura i Hereu per ser candidats del PSC a l'alcaldia de Barcelona i coincideixen a destacar el posiconament de l'alcalde: "Hereu planta cara", diu La Vanguardia; Hereu reivindica la seva gestió davant Tura i Montilla", recull El Periódico, "Hereu exalça el seu govern a les portes de les primàries", segons El Punt, i "Hereu defensa el seu model de Barcelona", titula la portada catalana del Público.

Rotatius espanyols

Els diaris espanyols la notícia que coincideixen a destacar majoritàriament és l'agressió que va patir el conseller del PP de Múrcia.

Mentre que El País explica en portada que "Interior arresta una pressumpte agressor del conseller del PP de Múrcia", El Mundo titula la mateixa notícia dient: "Un ultra 'esquerres detingut detingut per l'agressió al conseller".

Pel que fa a La Razón, assegura que "la fiscalia de Múrcia va ignorar les amenaces a càrrecs del PP".

I l'Abc entrevista el conseller agredit, del qual destaca: "Aquest atac ha estat un atemptat terrorista".

stats