Mèdia 25/04/2022

Esteve Crespo dimiteix com a director de continguts de RTVE

El periodista va assumir el càrrec fa deu mesos

A.P.
2 min
Esteve Crespo

Deu mesos després de ser nomenat director de continguts d'informatius de RTVE, Esteve Crespo ha presentat la seva dimissió, que es farà efectiva aquest divendres, segons avança l'Abc. El periodista va ser proposat per al càrrec pel president de RTVE, José Manuel López Tornero, poc després que Mamen del Cerro presentés la seva renúncia per diferències d'opinió respecte a com havia de ser l'organigrama de l'ens públic. El nomenament de Crespo no només va rebre el suport del consell de la corporació, sinó també el de la plantilla de l'ens.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons detalla Vertele, Crespo va comunicar la seva intenció de dimitir fa temps, però la presentació de la renúncia s'ha endarrerit per diferents motius com ara la guerra d'Ucraïna i la recerca del seu possible substitut. Aquest divendres està prevista una reunió del consell d'administració de RTVE en la qual es farà efectiva la renúncia de Crespo, que hauria decidit deixar el seu càrrec, en part, per motius personals. Vertele apunta que, a més de qüestions personals, Crespo també hauria dimitit després d'haver hagut d'acatar diverses decisions amb les quals no estaria d'acord. La falta de recursos i de personal també estarien en l'arrel del seu adeu com a director de continguts de RTVE.

La sortida de Crespo se suma a la d'Amalia Martínez de Velasco, que a principis de març va ser destituïda com a directora de continguts generals de RTVE. El consell d'administració de l'ens va votar dividit –sis vots a favor i quatre en contra– per l'acomiadament de Martínez de Velasco menys d'un any després que fos nomenada.

En el moment en què va ser proposat per al càrrec, Crespo era director de centres territorials de RTVE, posició que ocupava des del 2020. Doctor en comunicació audiovisual i publicitat per la Universitat Autònoma de Barcelona, va estar 15 anys a RNE a Catalunya i 16 més a TVE a Catalunya i a Madrid.

stats