Mèdia 04/12/2015

Esther Vera: "Vinc a l'ARA a fer vell periodisme amb noves eines"

La periodista s'ha presentat avui davant la redacció del diari, que dirigirà a partir del 4 de gener

Ara
2 min

BarcelonaLa nova directora de l'ARA, Esther Vera, s'ha presentat davant la redacció del diari aquest migdia. Tot i que la seva incorporació a la direcció no es farà efectiva fins al 4 de gener, ha volgut avançar ja algunes de les línies mestres que vol que caracteritzin la seva etapa. En concret, ha defensat els valors clàssics del periodisme: "Vinc a fer periodisme de la vella escola. Vell periodisme amb noves eines. Del que surt al carrer a buscar notícies i té sentit del deure".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Vera, que ha definit l'ARA com "l'aventura periodística més valenta a Catalunya, i probablement d'Espanya, dels darrers temps", ha lloat la redacció per haver "desafiat la crisi econòmica i la crisi del sector", i per haver-ho fet "amb valentia". La periodista ha recomanat dues divises –"honestedat i respecte"– i s'ha compromès a mantenir els trets distintius que ha defensat l'ARA al llarg dels seus cinc anys: "Continuarem fent bogeries, perquè una redacció és a estones una orquestra i a d'altres un vaixell pirata", ha explicat.

La directora entrant ha recordat un lligam curiós amb el seu predecessor, Carles Capdevila: tots dos són fills de fusters. "Vull dir que tenim entre mans cada dia una petita obra d'artesania que cal que sigui útil i bonica", ha explicat. Vera s'ha adreçat a Capdevila: "Les teves dèries estan garantides. Aquest no deixarà de ser un diari educat, optimista, creatiu, sensible i un pèl excèntric. I hi afegiré les meves. Serem escrupolosos, explicarem amb senzillesa els temes complexos, preferirem la ironia al cinisme i al sarcasme".

En el seu discurs, ha recordat algunes de les màximes periodístiques d'autors consagrats, però ha volgut destacar especialment la d'un reporter de ficció: Clark Kent –o sigui, Superman d'incògnit–, que en una de les seves aventures va pronunciar la frase: "S'ha de donar llibertat als periodistes perquè no esdevinguin taquígrafs". En aquest sentit, Vera ha recalcat: "No som superherois, però com més valents siguem, i sobretot l'empresa de la qual formem part, millor podrem fer allò que toqui fer a favor dels nostres lectors i de la qualitat democràtica".

stats