NOU FORMAT
Mèdia 07/04/2011

El 33 estrena demà 'Fotografies'

Els grans fotògrafs catalans d'avui i d'altres èpoques, i sobretot les seves imatges, són els protagonistes de Fotografies , el nou programa que estrena demà el 33 i que presenta Antoni Tortajada.

A.c.r.
1 min
Antoni Tortajada codirigeix i presenta 'Fotografies'.

Barcelona."La fotografia és la més democràtica de totes les arts i s'ha convertit en la principal eina de comunicació, per sobre del llenguatge verbal". Ho diu Antoni Tortajada, presentador del programa Fotografies , que demà (21.45) s'estrena al 33 i que ell mateix ha dirigit al costat de Joan Gallifa. Avui tothom fa fotografies i per això els responsables del programa consideren que l'espai no agradarà només als fotògrafs, sinó a qualsevol persona.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, Tortajada reconeix que ell no en sap gaire, de fer fotos, i justament per això, com a presentador, es mostra encuriosit i "pregunta com ho faria qualsevol espectador" quan és al costat de grans mestres de la fotografia, com Oriol Alamany, protagonista del primer capítol, dedicat als paisatges.

Cadascun dels tretze episodis de què consta la sèrie es fixa en un gènere fotogràfic concret a partir de tres eixos: el fotògraf contemporani, que fa de mestre de Tortajada; el record d'un clàssic de la fotografia catalana, que en alguns casos permet recuperar antigues tècniques per al tractament de les imatges, i els fotògrafs aficionats.

El resultat és un muntatge ple d'imatges de gran bellesa amb les quals s'ha tingut, com destaquen els directors, "un respecte escrupolós tant pel que fa a l'enquadrament com al tractament".

stats