Una exposició i un llibre per celebrar l’aniversari

El Club té mig milió de socis actius i és la comunitat infantil més gran del món

El Club Super3 farà 25 anys aquest dijous, concretament a les 17.28 h, segons precisa Dani López, director del canal infantil de TV3. Però la celebració no es concentrarà ni en aquell dia ni en aquella hora, sinó que s’allargarà uns quants mesos, i serà visible fora de la pantalla, més que no pas en els continguts del canal.

De fet, l’element principal de la commemoració serà una exposició que s’inaugurarà el mes que ve al Palau Robert de Barcelona i que es podrà visitar fins al setembre. La mostra, titulada 'Tots som súpers' -igual que una de les cançons més emblemàtiques del Club, estrenada fa deu anys-, “vol mostrar al món tot el que el Super3 ha construït durant aquest període i mirar amb il·lusió cap al futur”, alhora que es convertirà en “un reconeixement a tots els que han fet possible els 25 anys del Super3”, diu la cadena. TV3 donarà més detalls sobre l’exposició durant les pròximes setmanes.

De cara a Sant Jordi, explica López a l’ARA, està previst que es publiqui un llibre, i “més endavant” s’editarà un disc doble i es farà un concert d’aniversari. La celebració culminarà el cap de setmana del , a la Festa dels Súpers, que aquest any també serà especial perquè arriba a la vintena edició.

Precisament aquesta Festa -que cada tardor reuneix centenars de milers de persones- és una de les proves que, malgrat que ja ha passat un quart de segle, el Super3 manté encara una gran capacitat de connectar amb els nens i nenes catalans. Actualment el Club -que des del 2009 té el seu propi canal de televisió- compta amb un milió i mig de socis, dels quals 500.000 tenen menys de 14 anys i són, per tant, actius. Això el converteix en el club infantil més gran del món.

La renovació dels personatges és un dels elements que han permès al Super3 anar-se actualitzant i aproximar-se a les noves generacions: el Petri, la Noti i la Nets -i els seus rivals, el Megazero i, més tard, la Ruïnosa- van deixar pas a la Bibiana, el Jordi, el Krust, el Lèmak i la Kes, i, posteriorment, coincidint amb el quinzè aniversari, va arribar l’actual Família del Super3.

També han evolucionat les vies de comunicació amb els súpers, però sempre mantenint la capacitat d’interacció amb l’audiència. “ La participació és un element clau del Club, i al llarg dels 25 anys hem procurat que aquesta flama es mantingués encesa”, destaca el director del canal Super3. López també assenyala l’esforç per “aportar valors positius, com els hàbits saludables i el foment de la lectura”, que ha “generat confiança en els pares”. De fet, diu, el Super3 s’ha convertit en un fenomen “transgeneracional”. “Tenim molts súpers de 0 a 4 anys. Això s’explica perquè molts pares que van ser súpers encara mantenen el sentiment de pertinença i volen que els seus fills també ho siguin”, reflexiona. I conclou: “Tots aquests ingredients han fet del Super3 un fenomen social que ha superat les nostres expectatives”.