Mèdia 13/01/2019

El 'FAQS' lidera en 'share' però no en espectadors en el debut de Cristina Puig

El programa de TV3 va tenir 309.000 seguidors de mitjana

Ara
2 min
El 'FAQS' perd el primer lloc del 'prime time' en el debut de Cristina Puig

BarcelonaCristina Puig va debutar aquest dissabte com a presentadora del 'Preguntes freqüents' de TV3 amb 309.000 espectadors i un 16,8% de quota de pantalla. Són uns registres que se situen per sota de la mitjana del programa aquesta temporada (que és de 336.000 seguidors i un 19,4% de quota), tot i que de les setze entregues que va conduir Laura Rosel des del setembre fins a finals d'any, cinc s'havien quedat amb xifres més baixes.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ara bé, l'espai de debat de la televisió pública, acostumat a liderar cada dissabte a la nit, en aquesta ocasió es va veure superat, per poc, per la pel·lícula d'Antena 3 'Siempre a mi lado', que a la mateixa hora va arribar fins als 321.000 seguidors de mitjana. Això sí, el film es va quedar amb un 'share' inferior (13,7%) i en cap moment no es va situar per davant del 'FAQS'. Aquesta paradoxa s'explica pel fet que el programa de TV3 és més llarg (es va acomiadar gairebé a les 2 h, i en canvi la pel·lícula es va acabar a la mitjanit), i per tant la seva mitjana d'espectadors es veu perjudicada pel descens en el nombre de persones que continuen mirant la televisió fins a la matinada.

Humor per començar

El retorn de 'Preguntes freqüents' després de les vacances de Nadal es va produir en un ambient enrarit arran de l'inesperat acomiadament de Laura Rosel, que la cadena i la productora de l'espai, El Terrat, van justificar afirmant que tenien intenció de reforçar el vessant d'entreteniment del format.

I, fidel al seu estil, el programa va arrencar amb un gag que feia referència precisament a això: Cristina Puig entra a un teatre i s'hi troba una llarga cua de gent esperant per fer el càsting del nou presentador del 'FAQS'. Entre els que esperen, Puig topa amb algunes cares conegudes que aspiren a ser contractades, com ara Tomàs Molina, que creu que té "possibilitats" perquè després de 32 anys fent el temps "encara no s'han avorrit". També hi ha Maiol Roger, que li recorda que ell havia de ser el presentador del programa (tot i que finalment se'l va descartar en benefici de Rosel): "Aquesta és la meva oportunitat, no la penso deixar perdre", li diu. Un altre col·laborador del programa, Quico Sallés, que afirma: "Si algú fa entreteniment en aquesta casa, soc jo!" Però hi ha una persona que no hi està d'acord, Pilar Rahola, que salta: "Jo podria fer fins i tot la missa vestida d'arquebisbe". I continua: "¿Algú a Catalunya dubta que jo no puc tenir només deu minuts en el programa, que he de tenir quatre hores? Les mereixo!" Finalment, Puig es troba Mari Pau Huguet, que justifica la seva presència perquè hi ha moltes persones que li pregunten quan tornarà a presentar un programa.

Fa un any, quan Rosel es va estrenar com a presentadora del 'FAQS', el programa també va començar amb un vídeo humorístic sobre el fet que inicialment s'havia apostat per Maiol Roger, però, finalment, els responsables del programa van canviar d'idea.

stats