La Fiscalia arxiva la denúncia contra el Mag Lari per una broma sobre el castellà

L'associació Hablamos Español assegurava que el comentari del mag al programa 'L'au pair' incitava a l'odi

ARA
1 min
El Mag Lari en el moment en què va fer la broma sobre el castellà

BarcelonaLa Fiscalia ha arxivat la denúncia que l'associació Hablamos Español va presentar a l'agost per una broma que el Mag Lari va fer al programa L'au pair, de TV3. Durant un dels episodis, el mag, que anava disfressat de calamar i estava jugant amb uns nens que estava cuidant, va dir: "Hablo en castellano, que así parezco más malo". Després de l'emissió del capítol, Hablamos Español va presentar una denúncia el 25 d'agost al considerar que el comentari del mag constituïa un delicte d'odi i que era especialment greu perquè anava dirigit a un públic infantil. A l'octubre, la Fiscalia de Barcelona va anunciar que obria una investigació a TV3 per aclarir els fets.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En l'escrit en què argumenta l'arxivament de la denúncia, la Fiscalia diu que "si bé es detecta certa tensió per tendències a la discriminació per motius ideològics", creu que no reuneix els "requisits" per ser considerada "com a incitadora o promotora d'odi". "En el llenguatge no es detecta la contundència que es requereix perquè sigui rellevant penalment", recull l'escrit de la Fiscalia, que dona per bona l'explicació que el mateix mag i humorista va donar, dient que la frase no estava en el guió del programa. "Es desprèn que no era la seva intenció ofendre ningú", explica en el text.

Quan es va fer pública la investigació per part de la Fiscalia, el mag Lari la va qualificar de "despropòsit i una bogeria" i va assegurar que s'inscrivia en una campanya contra TV3. 

stats