La Fiscalia investiga TV3 per una broma del Mag Lari sobre el castellà

L'associació Hablamos Español va denunciar el programa 'L'au pair' per un delicte d'incitació a l'odi

ARA
1 min
El Mag Lari en el moment en què va fer la broma sobre el castellà

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació a TV3 arran d'una denúncia de l'associació Hablamos Español per una broma sobre el castellà que va fer el Mag Lari al programa L'au pair. Durant el programa, el mag, que anava disfressat de calamar i estava jugant amb uns nens als quals estava cuidant, va dir: "Hablo en castellano, que así parezco más malo". Després de l'emissió del capítol, Hablamos Español va presentar una denúncia el 25 d'agost al considerar que el comentari del mag constituïa un delicte d'odi i que era especialment greu perquè anava dirigit a un públic infantil.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons ha avançat el ministeri públic, s'han obert diligències per investigar la denúncia, que assenyala la televisió pública i els responsables del programa. En una entrevista a El món a RAC1, el Mag Lari ha assegurat que la investigació és "un despropòsit i una bogeria" i que s'inscriu en una campanya contra TV3. El mag ha explicat que el comentari va sorgir de manera espontània i improvisada mentre jugava amb els nens i que es basa en l'experiència de la seva generació, que va créixer només amb dues cadenes de televisió, en les quals els dolents parlaven en castellà. L'il·lusionista s'ha mostrat sorprès pel rebombori i ha assegurat que en els seus espectacles teatrals fa bromes que poden resultar molt més ofensives que la que va pronunciar al programa de TV3.

El mag ha assegurat que està tranquil perquè creu que la denúncia no té recorregut. Tot i així, ha dit que quan es va conèixer la notícia de la denúncia va rebre una allau d'insults a Twitter que "feia por".

stats