Mèdia 06/11/2019

Denuncien els Manel pel gag del 'Poli band' del 'Polònia', basat en una cançó seva

La Fiscalia ha obert diligències arran d'una denúncia de CSIF, que també afecta l''Està passant'

Albert Castellví
2 min
Denuncien els Manel pel gag del 'Poli band' del 'Polònia', basat en una cançó seva

BarcelonaLa Fiscalia de Barcelona ha ampliat la investigació contra el programa de TV3 Està passant per incorporar-hi la denúncia que va presentar la setmana passada el sindicat de funcionaris CSIF contra aquest mateix espai i també contra el Polònia. El cas es va originar per una denúncia de diversos sindicats dels Mossos d'Esquadra contra un gag emès el 16 d'octubre a l'Està passant, dins de la secció de Magí Garcia (conegut com a Modgi), en què es va comparar els agents d'aquest cos amb gossos [es pot veure a partir del minut 34 del vídeo].

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La setmana passada, CSIF va presentar una nova denúncia per un presumpte delicte d'odi i injúries a la policia referent a aquest mateix gag i a un altre del Polònia del 24 d'octubre. En concret, es tracta de la cançó Poli band, que versionava el tema dels Manel Boy band.

De fet, la denúncia es dirigeix també contra els integrants dels Manel. Segons el document, al Polònia es va emetre un vídeo "en què el grup Manel interpreta una cançó i un ball titulat Poli band". En realitat, però, els membres de la banda no van participar en el gag de cap manera: la lletra de la cançó és una paròdia escrita pels guionistes del Polònia, els personatges que apareixen al vídeo són actors del mateix programa i, segons han explicat a l'ARA fonts de la productora de l'espai, Minoria Absoluta, la base musical es va extreure d'internet, com es fa habitualment amb els esquetxos musicals del Polònia. Les mateixes fonts asseguren que no han mantingut "cap contacte" amb els Manel ni abans que s'emetés el gag ni un cop van tenir constància de la denúncia, i que el grup no va participar de cap manera en l'elaboració de l'esquetx. "Mai parlem amb els autors o els intèrprets", afegeix la productora. Tot i així, els denunciants demanen que els Manel siguin citats a declarar.

Una de les guionistes del programa, Júlia Cot, s'ha referit al cas a través de Twitter. Segons ella, els denunciants "no han entès que és una paròdia, que els Manel no hi tenen res a veure i que ells no apareixen en el vídeo". "Han confós els nostres ballarins amb els components del grup", afegeix.

Aquesta, però, no és l'única inexactitud que apareix a la denúncia, que també es refereix al col·laborador de l'Està passant com a Magí Modgi, malgrat que Modgi no és el seu cognom (es diu Garcia) sinó el sobrenom amb el qual és conegut. La nota difosa pel sindicat també indica que el director del Polònia és Toni Soler, tot i que ja fa més de dos anys que el càrrec l'ocupa Jaume Buixó.

Fonts de la Fiscalia han explicat a l'ARA que, en el moment d'obrir diligències, no es determina quina part de la denúncia es dona per bona i quina no, i que en tot cas serà l'evolució de la investigació la que porti a decidir qui es considera que pot ser responsable dels presumptes delictes que s'hagin comès i qui en queda al marge.

stats