'El foraster' estrenarà sisena temporada a la tardor

Tot i haver estat en perill per la situació econòmica de TV3, el programa tindrà una nova entrega

TV3 ha anunciat avui que 'El foraster' ja té en marxa la sisena temporada del programa, que es començarà a rodar pròximament. El programa, presentat per Quim Masferrer, tornarà a la graella de la televisió pública a la tardor. 

'El foraster' és un dels programes insígnies de TV3 i un dels més seguits per la seva audiència. La cinquena temporada va obtenir una quota de pantalla mitjana d'un 19,6% i 492.000 espectadors i es va acomiadar de l'audiència amb un últim capítol que va marcar un 'share' del  21,7% i 539.000 espectadors de mitjana.

Tot i els seus bons resultats, el programa ha estat en perill arran del forat pressupostari de TV3,  derivat de la nova llei de l'IVA, el dèficit arrossegat del 2017 i la caiguda d'ingressos publicitaris. De fet, aquesta situació va provocar que la direcció de la cadena contractés només mitja temporada de la cinquena entrega i que busqués finançament específic per poder reprendre el programa. Finalment, l'aprovació per part del nou govern de la Generalitat d'una partida de 20,4 milions d'euros permetrà a TV3 tenir el marge econòmic necessari per poder dissenyar una programació competitiva.