Mèdia 09/05/2016

El fotoperiodista Samuel Aranda, distingit amb el premi a la trajectòria europeista

L'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya l'ha premiat pel seu treball sobre els refugiats

Ara
2 min
Samuel Aranda

BarcelonaEl fotoperiodista català Samuel Aranda ha estat reconegut aquest dilluns amb el premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista, que atorga anualment l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC). L'entitat ha premiat el fotògraf de Santa Coloma de Gramenet "pel seu treball sobre els refugiats que fugen de les guerres i volen arribar a Europa", i ha destacat que en els darrers anys s'ha convertit en "referent de la defensa de la veritat, la professionalitat, el compromís i l'esperit europeista per als periodistes europeus".

Col·laborador habitual de 'The New York Times', Aranda va guanyar el premi World Press Photo l'any 2011, i el més passat va ser distingit també amb l'Ortega y Gasset, que atorga 'El País', per una fotografia publicada originàriament a la portada de l'ARA i que mostra dona siriana que abraça el seu fill després de caure d'una barca a la costa de l'illa grega de Lesbos.

Per la seva banda, la periodista i fotògrafa russa Victoria Ivleva, guanyadora del World Press Photo el 1991, ha rebut la menció honorífica del premi Ernest Udina "pel conjunt de la seva obra periodística i gràfica", que "mostra el seu compromís amb la veritat i amb els més febles".

Amb l'atorgament d'aquests premis, l'APEC vol "reconèixer el valor dels professionals del fotoperiodisme, els quals aconsegueixen les imatges que expliquen la realitat, en moltes ocasions millor que les paraules". Segons l'entitat, "ambdós fotoperiodistes baixen fins al terreny de les emocions de les persones per reflectir­-les en les seves imatges".

Els premis Ernest Udina, que han arribat a l'onzena edició, es lliuraran l'1 de juliol a Barcelona.

stats