Mèdia 22/11/2012

Les fotos confidencials del príncep Guillem

La web dels ducs de Cambridge va publicar unes imatges que mostraven la tasca del príncep com a pilot de les forces aèries britàniques, però també contenien informació classificada per a la seguretat nacional. Ja s'han retirat

Hugo De Cominges
1 min
Les fotos confidencials del príncep Guillem

Aquesta vegada no ha sigut culpa del príncep Harry. Ja queden lluny les seves indiscretes imatges amb una stripper de Las Vegas. Ara li ha tocat rebre al seu germà, el príncep Guillem. La web dels ducs de Cambridge va haver de retirar dimarts unes fotos que comprometien la seguretat nacional. Les instantànies mostraven la feina del príncep com a pilot militar de les forces aèries britàniques a la base de rescat d'Anglesey (Gales), però segons el ministeri de Defensa quatre de les deu fotografies no s'havien netejat adequadament per un descuit administratiu i mostraven informació classificada del ministeri, com noms d'usuaris, contrasenyes i sistemes informàtics restringits.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Una vegada detectat l'error es van retirar temporalment, i després les van tornar a penjar amb algunes zones pixelades. Les imatges, fetes per un fotògraf de les forces aèries i difoses en diaris i webs de tot el món, mostren el fill del príncep Carles en reunions informatives de la base militar, observant en un radar l'activitat aèria i revisant el seu helicòpter. El segon en la línia de successió al tron britànic també apareix en altres fotografies en moments més distesos: prenent el te, menjant amb els seus companys i fent-se el llit de la seva habitació.

stats