Mèdia 03/03/2014

Francesc Mauri copresentarà el nou programa ‘Collita pròpia’

L’espai, en què hi haurà també Lídia Heredia, parlarà d’aliments de proximitat

Albert Castellví Roca
3 min
Des que Francesc Mauri va deixar El temps molts espectadors han contactat amb TV3 per saber què se n’havia fet.

BarcelonaDesprés de 26 anys al departament d’informatius de TV3, Francesc Mauri debutarà aquesta primavera com a presentador de programes. El meteoròleg es posarà al capdavant de Collita pròpia, un espai del departament de nous formats centrat en l’alimentació i els productes de proximitat. El programa s’ha d’estrenar pels volts de Setmana Santa, tot i que la ubicació definitiva a la graella encara no s’ha revelat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, l’arribada de Mauri al capdavant d’aquest espai és l’última derivada del ball de noms que es va produir a la cadena arran de la remodelació dels serveis informatius al gener. Segons va anunciar TV3 en començar la temporada, la presentadora de Collita pròpia havia de ser Lídia Heredia, però la seva arribada al capdavant d’Els matins, per agafar el relleu d’Ariadna Oltra -que prepara un nou espai informatiu per al prime time dels dijous-, va obligar a canviar de plans i a buscar-li un substitut. I l’escollit va ser Mauri. “Encara que faci d’home del temps, també sóc geògraf, i, a més, des de fa una mica més d’un any, presento el MeteoMauri a Catalunya Ràdio, en què també parlem de productes de proximitat”, ha recordat el meteoròleg en declaracions a aquest diari.

De totes maneres, Heredia també tindrà presència al nou format. Quan es va decidir que ella s’encarregués d’ Els matins, Collita pròpia ja s’havia començat a rodar, amb ella com a presentadora. El programa, doncs, tindrà dos conductors diferents. “Comencem amb un capítol comú -avança Mauri-, i a partir d’aquí la Lídia presentarà la meitat de capítols i jo l’altra meitat”. La idea, però, és que les entregues de cadascun es vagin emetent alternativament, de manera que, de cara a l’espectador, es donarà la imatge d’un programa amb dos presentadors ja des del primer dia.

“Per a mi tot això és completament nou”, reconeix Mauri, que se sent “gairebé més com un aficionat que com un professional” en la seva nova ubicació. Tot i així, s’hi troba “molt còmode” gràcies a la tasca de l’equip, que té “molta experiència fent programes de qualitat” i que “ajuda a tirar-ho endavant”. Collita pròpia no tindrà cap secció específica sobre el temps, però els continguts de l’espai encaixen bé en el perfil de Mauri, ja que “moltes vegades surten coses relacionades amb la geografia, l’agricultura, la ramaderia o la meteorologia”. Per això, el presentador no ha trobat tantes dificultats en els temes a tractar com en el format en si: “El que m’és més difícil és el rodatge, que no té res a veure amb la immediatesa dels informatius”, explica.

Retorn a ‘El temps’

Mauri va presentar l’espai d’El temps al Telenotícies migdia fins a mitjans de novembre, i l’1 de desembre s’incorporava a Collita pròpia. Durant aquell mes es va rodar el capítol compartit amb Heredia, alhora que ella acabava de tancar els episodis que presenta en solitari, i a partir del gener Mauri ja es va convertir en l’únic presentador en actiu del programa. La previsió és que aquesta feina s’acabi el 30 d’abril, per la qual cosa al maig reprendrà la seva tasca com a meteoròleg als informatius.

Mauri assegura que “alguna vegada” havia pensat a presentar un programa sobre meteorologia, tot i que fins ara no ha “trobat el moment” per fer-ho, “sobretot a nivell personal”. “Però un programa d’aquestes característiques no m’ho havia plantejat”, afegeix. En el cas del MeteoMauri -que es penja cada dijous a la web de Catalunya Ràdio- combina els dos ingredients: té un apartat de divulgació meteorològica però també d’altres relacionats amb el món rural, el mar, la neu, el territori i l’alimentació. Justament, aquest últim aspecte té una vinculació molt estreta amb el format televisiu, ja que parla de productes “de proximitat, 100% catalans”.

A més dels dos presentadors, també participaran a Collita pròpia els actors Carles Xuriguera i Rafel Faixedas.

stats