Mèdia 17/06/2019

'Friends' es passa a la HBO

A partir de l'1 de juliol, les 10 temporades de la sèrie estaran disponibles a la plataforma

Ara
2 min
'Friends' es passa a la HBO

BarcelonaTot i que fa 15 anys que es va acabar, 'Friends' continua sent una de les sèries més populars entre els espectadors actuals, sobretot d'ençà que va passar a formar part del catàleg de Netflix. Ara la sèrie canvia de mans i, a partir de l'1 de juliol, estarà disponible completa a la HBO Espanya. Segons ha explicat la plataforma, serà a partir d'aquesta data quan incorporarà a la seva oferta de sèries les deu temporades de què consta la 'sitcom'.

El pas de Netflix a la HBO no és anecdòtic. 'Friends' ha sigut un dels continguts més consumits de la plataforma i durant setmanes es va situar al capdavant de les llistes de les sèries més 'maratonejades' en aplicacions com TV Time. A finals del 2018, Netflix va pagar 100 milions de dòlars a Warner, propietària dels drets de la sèrie, per mantenir-la durant un any més al seu catàleg. La futura plataforma de 'streaming' de Warner feia perillar la continuïtat de la sèrie de Jennifer Aniston a Netflix, que va decidir triplicar el seu esforç econòmic –abans pagava 30 milions l’any– per no perdre la 'sitcom'. Aquesta inversió havia d'assegurar que 'Friends' estaria un any més en exclusiva al catàleg de Netflix, fet que l'anunci d'avui de la HBO posa en dubte. De moment, Netflix no ha confirmat si seguirà tenint la sèrie disponible un cop es pugui veure a la HBO, com sí que passa amb altres ficcions, com per exemple 'Pose', que té la primera temporada a Netflix, mentre que a la HBO s'emet la segona entrega i també s'hi ofereixen els primers capítols.

La HBO, que forma part de l'entramat d'empreses sota el paraigua de WarnerMedia, està vivint un moment especialment bo. Després del final de 'Joc de trons', que plantejava el debat sobre quina seria la següent gran producció de la plataforma, la HBO ha aconseguit conquistar crítica i públic amb la minisèrie 'Chernobyl'. El relat de l'accident nuclear s'ha convertit en una de les sorpreses de la temporada, i fins i tot ha obtingut més bona puntuació que 'Joc de trons' al portal especialitzat IMDB.

stats