Mèdia 30/03/2016

'The Guardian' fitxa l'exdirectora de 'The New York Times' Jill Abramson

Escriurà quinzenalment a l'edició nord-americana del diari

Ara
1 min
Sí: Jill Abramson. No: José Manuel Soria

BarcelonaL'exdirectora de 'The New York Times' Jill Abramson serà a partir d'ara columnista de l'edició nord-americana del diari britànic 'The Guardian', segons ha explicat aquest rotatiu. Abramson hi publicarà cada dues setmanes un article sobre la política i la societat nord-americanes. De fet, la periodista ja havia publicat algunes columnes en aquest mitjà sobre la campanya de les eleccions presidencials dels EUA previstes per al mes de novembre, però a partir d'ara la col·laboració serà regular.

"Estem encantats que la Jill s'uneixi a l'equip de 'The Guardian US', reforçant així la nostra relació ja existent i el gran impacte que les seves columnes han tingut fins ara", ha indicat Lee Glendinning, director de l'edició nord-americana del diari. Glendinning destaca que "des de fa més de 40 anys la Jill ha estat una pionera per a les dones en el món del periodisme", i que aportarà al diari "un domini incomparable de les relacions entre la política i els mitjans de comunicació als Estats Units".

Abramson va accedir a la direcció de 'The New York Times' el setembre del 2011, després de 14 anys treballant-hi, i es va convertir així en la primera dona que es posava al capdavant del rotatiu nord-americà. El maig del 2014 va abandonar el càrrec arran de les "tensions" amb l'editor i la redacció, i va ser substituïda per Dean Baquet, fins llavors, adjunt a la direcció.

stats