14/09/2021

La guerra Ayuso-Casado arriba a la premsa

2 min
Esperanza Aguirre i Isabel Díaz Ayuso.

BarcelonaDistrets com estem a Catalunya amb el psicodrama ERC-Junts, potser no estem parant prou atenció a la guerra entre la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el líder del PP a nivell espanyol, Pablo Casado. La història és molt senzilla: Ayuso reclama per a ella tot el poder a Madrid, també el control del partit, i per això planeja optar a les primàries (sabent que no té rival). Mentrestant, Casado vol frenar les ànsies de poder d'Ayuso i el seu entorn perquè intueix que el que hi ha en marxa és un cop d'estat intern per part de l'ala més conservadora del partit (com si ell fos un progre, vaja) per moure-li la cadira. I com sempre que hi ha batalles d'aquestes a Madrid, la premsa hi juga un paper molt important. Vegem-ho.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ayuso té el suport d'El Mundo i l'Abc, mentre que Casado només reté el de La Razón. Per què? Doncs perquè Ayuso pot inundar de diners els diaris afins des del govern autonòmic, mentre que Casado no té aquest tipus de poder. Com a molt, el líder del PP pot demanar als seus barons que afavoreixin tal o tal altre diari, però des de Génova no pot decidir-ho ell mateix. La pregunta és: ¿un líder del PP pot resistir sense el suport d'El Mundo i de l'Abc? Rajoy ho va fer en cert moment, és cert, però va saber aguantar i després va arribar al govern. I Casado ho té bastant més difícil.

Els darrers dies l'Abc ha entrevistat Aznar (per parlar de l'11-S) i El Mundo ha publicat una explosiva entrevista a Esperanza Aguirre en què dona suport a Ayuso i qualifica de "chiquilicuatres" i "niñatos de Génova" els actuals dirigents del partit. En canvi La Razón, que sempre s'ha alineat amb qui mana al PP, s'ha convertit en la veu oficial de Génova i es dedica a denunciar que l'aznarisme, i tot el que implica, dona suport a Ayuso. Qui guanyarà? Aguirre va perdre contra Rajoy, però ara Ayuso ho té molt millor per abatre Casado.

stats