Mèdia 02/10/2019

Halldor Mar reprèn la recerca de ‘katalonskis’ a casa seva

TV3 estrenarà la segona temporada del programa diumenge a les 22.40 h

A.c.r.
2 min
Halldor Mar reprèn la recerca de ‘katalonskis’ a casa seva

BarcelonaAl món hi ha uns 12.000 katalonskis, persones que no han viscut mai a Catalunya però que han decidit aprendre català. Alguns van aparèixer a la primera temporada de Katalonski, però encara en queden molts per descobrir. Per això, Halldor Mar i la seva guitarra tornaran a voltar món a la recerca de persones a les quals aprendre català els ha canviat la vida. TV3 estrenarà la segona temporada del programa diumenge a les 22.40h.

El presentador iniciarà aquesta nova recerca al seu país d’origen, Islàndia, i a part de conèixer alguns katalonskis aprofitarà la visita per presentar la seva família i els seus amics. Durant la resta de la temporada es mourà sobretot per Europa, però també farà parades a Pequín, São Paulo i Jerusalem. A més, també hi haurà un capítol dedicat a Madrid i un altre a Euskadi. En cada entrega, Halldor Mar coneixerà quatre o cinc persones que explicaran per què van començar a estudiar català i el convidaran a compartir amb elles tot tipus d’activitats. La temporada es completarà amb un capítol especial en què cinc katalonskis que hagin participat en el programa (aquest any o el passat) vindran a Catalunya i passaran uns dies amb famílies d’aquí, que els acolliran i els ajudaran a conèixer el país.

“Aquest programa és molt important. Ens agrada que la gent s’enamori del català, de la nostra cultura, que facin d’ambaixadors. Ells coneixen el país i l’expliquen, i això ens fa molt feliços”, diu Oriol Duran, director general d’Anàlisi i Planificació Estratègica de l’Acció Exterior, del departament d’Exteriors de la Generalitat. Aquesta conselleria, igual que la de Cultura i l’Institut Ramon Llull, dona suport al programa, produït pel departament de nous formats de TV3 amb la col·laboració de les productores Broadcaster i La Lupa. La primera temporada de Katalonski va tenir una mitjana de 318.000 espectadors i un 13,4% de quota de pantalla.

stats