Mèdia 11/10/2019

La HBO emetrà alertes sobre salut mental abans de les seves sèries

El missatge acompanyarà ficcions com 'Euphoria', 'Barry' i 'Girls'

Ara
1 min
La HBO emetrà alertes sobre salut mental abans de les seves sèries

BarcelonaLa HBO ha anunciat que a partir d'ara emetrà alertes sobre salut mental abans d'algunes de les seves sèries perquè el públic pugui identificar les malalties que apareixen en les seves ficcions i encoratjar els espectadors que ho necessiten a buscar suport professional. Euphoria, Barry, Girls i Los Soprano són alguns dels xous que aniran acompanyats del missatge d'alerta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La decisió de la HBO arriba arran d'una iniciativa de la cadena anomenada It's OK que busca desestigmatitzar les malalties mentals i parlar-ne obertament. A principis d'any la USC Annenberg Inclusion Initiative va publicar un informe que especificava que només un 7% dels personatges de sèries pateixen malalties mentals en pantalla, una xifra que s'allunya del 20% de la població nord-americana que afirma que ha tingut algun tipus de malaltia mental cada any.

A banda de les alertes, la HBO també ha preparat uns vídeos amb escenes clau d'algunes de les seves sèries comentades pel doctor Ali Mattu, psicòleg clínic i activista en favor de la salut mental. Cada un dels vídeos, que durarà aproximadament entre 2 i 3 minuts, es podrà veure al canal de YouTube de la HBO. La primera entrega analitzarà una escena protagonitzada per Lena Dunham a Girls.

"És fàcil passar per alt els símptomes d'una malaltia mental i exemples de salut mental quan estem veient una sèrie", explica Mattu. "Podem aprendre molt d'algunes de les escenes de les sèries seleccionades i esperem que els comentaris donin als espectadors una nova perspectiva sobre la salut mental", assegura el metge.

stats