Mèdia 01/07/2020

Ignacio Elguero, nou director de RNE

Substitueix Paloma Zuriaga, que va ser ahir destituïda en un episodi de tensió interna a la casa

à.g.
2 min
Ignacio Elguero, nou director de RNE

BarcelonaRosa María Mateo ha nomenat Ignacio Elguero com a nou director de la ràdio pública espanyola. Substitueix així Paloma Zuriaga, una de les quatre persones destituïdes ahir en la crisi interna que viu RTVE. Nascut a Madrid el 1964, Elguero està vinculat a RNE des de fa 23 anys. Entre els càrrecs que ha ocupat a l'emissora destaca el de director de Radio1 (2010-2013) i director de Programes (2013-2018). Actualment dirigeix el programa La estación azul.

Especialitzat en l'àrea cultural –va ser responsable d'aquesta àrea dins dels programes entre el 2008 i el 2010– ha guanyat un premi Ondas, l'any 2002, per la seva contribució en aquest camp. També té un Premio Nacional de foment a la lectura, atorgat l'any 2011, i un del Gremi d'Editors pel mateix concepte, l'any següent. Format com a reporter amb Iñaki Gabilondo, va tenir un pas televisiu al programa Iñaki, los jueves, a la Forta, i Cita con la vida, a Antena 3.

TVE ha explicat, per part seva, que Zuriaga encetarà una nova etapa professional a la casa, però no ha explicitat quin serà el seu nou destí. La periodista va ser destituïda ahir poc després que posés el càrrec a disposició, arran d'una reunió en què es van evidenciar les diferències amb Enric Hernández, responsable d'informatius de la casa, d'una banda, i ella, el seu subdirector (Raúl Heitzmann) i la directora i la sotsdirectora de centres territorials (Cristina Ortiz i Alejandra Martínez), de l'altra.

També hi hagut relleu al capdavant de la direcció de centres territorials. Ignacio Marimón, que durant gairebé vint anys ha estat vinculat a RNE, ha estat nomenat per Enric Hernánez com a substitut de Cristina Ortiz, que va renunciar al seu càrrec aquest dijous i que, segons RTVE, iniciarà una nova etapa professional dins de la corporació.

stats