Comunicació
Mèdia 16/08/2012

Mediapro i Prisa TV pacten enterrar la 'guerra del futbol' per als propers tres anys

Els dos operadors ja s'han posat d'acord: mantindran els partits de Barça i Madrid per GolT, Canal+ Liga i Canal+ 1, i el partit en obert serà els dilluns segurament per la Sexta

Ara
2 min

BarcelonaDesprés d'una setmana intensa de reunions bilaterals, ja hi ha principi d'acord entre Mediapro i Prisa TV per a les retransmissions dels partits de futbol d'aquesta temporada. L'acord és per a les tres properes temporades (2012-2015), i s'ha aconseguit gràcies a la intervenció en les reunions dels grans caps de les dues empreses enfrontades, a més de la implicació del Consell Superior d'Esports (CSD).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Lliga de Primera tindrà un repartiment similar al de les últimes temporades (GolT, Canal+ 1 i Canal+ Liga), amb la important diferència que el partit en obert passa de dissabte a les 22 h a dilluns a les 21 h, sense cap partit de Barça ni de Reial Madrid. Aquest partit segurament el donarà la Sexta, però el que és segur és que TV3 no. És a dir, tots els partits dels dos grans equips de Lliga seran per alguna plataforma de pagament.

Així, segons un comunicat penjat a la web de Canal+ a mitja tarda, que minuts després va retirar, Canal+ Liga i GolT emetran simultàniament 22 partits del Barça i 22 del Madrid, més un dels dos clàssics; i Canal+ 1 farà en exclusiva 14 partits dels blancs i 14 dels blaugrana, més l'altra clàssic. En tot cas, falta la confirmació oficial per part dels dos operadors.

L'última batalla d'aquesta 'guerra del futbol' es va desencadenar l'abril de 2010 quan la Comissió Nacional de Competència va establir que no es podien fer contractes per drets de futbol superiors als tres anys de durada. Això va fer que fins a set clubs que havien signat el 2009 amb Mediapro se sentissin amb la llibertat de negociar la temporada 2012/2013 amb Canal+. Però la productora catalana no es va conformar amb aquesta emigració: entenia que la llei de l'audiovisual, que permetia contractes de quatre anys, tenia rang superior i, per tant, els equips en qüestió estaven encara lligats per una temporada més.

Els equips en discòrdia han sigut el Celta, el Saragossa, l'Espanyol, l'Osasuna, el Getafe, la Reial Societat i l'Atlètic de Madrid. Canal+ tenia també els drets del Betis i de l'Atlètic de Bilbao.

stats