Periodisme
Mèdia 17/01/2023

Jordi Borràs, premi Josep M. Planes per la seva investigació sobre l'extrema dreta

La periodista Núria Orriols, de l'ARA, ha rebut una menció especial pel reportatge sobres les llicències d'edat al Parlament

ARA
1 min
Entrevista d'Antoni Bassas a Jordi Borràs

BarcelonaEl fotoperiodista Jordi Borràs ha sigut reconegut amb el premi Josep M. Planes, organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya en col·laboració amb l'Ajuntament de Manresa, pel treball d'investigació periodística recollit en el llibre Tots els colors del negre. L'extrema dreta a l'Europa del segle XXI (Ara Llibres). El jurat també ha concedit una menció especial a la periodista Núria Orriols pel reportatge de l'ARA Privilegis al Parlament: la cambra paga 1,7 milions d’euros anuals a funcionaris que no hi treballen, del que destaquen el seu impacte públic i els canvis que va propiciar en el reglament del Parlament. La peça va guanyar, al desembre, el premi Barnils.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa al treball de Borràs, el jurat del guardó, que enguany celebra la desena edició, ha remarcat els riscos que la investigació ha comportat per a l'autor. A més lloen el seu estil, i asseguren que recorda el del periodista d'investigació manresà Josep Maria Planes, que dona nom al premi, dotat amb 1.000 euros. Per al jurat, el llibre de Borràs és un treball "de qualitat, ben documentat i contrastat".

El jurat que ha decidit la candidatura guanyadora està format per l'escriptor i periodista Vicenç Villatoro; la periodista i corresponsal del setmanari El Siglo a Catalunya, Teresa Carreras; el periodista, doctor en periodisme i comunicació i professor del departament de comunicació de la UViC-UCC Xavier Ginesta; pel periodista i professor Josep Gifreu; pel biògraf de Planes i periodista, Jordi Finestres, i pel periodista i cap de gabinet d’Alcaldia i Comunicació Joan Piqué, en representació de l’Ajuntament de Manresa. La presidenta de la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Mar Martí, actua com a secretària.

stats