Premsa
Mèdia 21/11/2014

José Manuel Lara, a punt de tancar la compra del 23% d''El Periódico'

El diari confirma "avançades negociacions"

Ara
1 min

BarcelonaEl propietari de Planeta, l'editor José Manuel Lara Bosch, manté negociacions avançades amb el grup Zeta per fer-se amb un 23% de la propietat d''El Periódico de Catalunya'. La notícia l'ha confirmat el mateix rotatiu, que detalla que l'operació la faria l'empresari a títol personal, no a través de Planeta. El diari no aclareix, però, quin preu s'ha posat a aquest paquet accionarial.

"L'entrada d'un accionista de la rellevància i l'experiència de José Manuel Lara Bosch a 'El Periódico de Catalunya', una de les publicacions més destacades de Grup Zeta, seria un fet d'enorme valor que contribuiria a consolidar i impulsar el projecte editorial del diari català i del mateix Grup davant els reptes de futur que tenen plantejats les empreses de comunicació", explica el diari, a la seva web.

El diari el va fundar Antonio Asensio Pizarro l'any 1978, pare de l'actual editor Antonio Asensio Mosbah. Aquesta entrada prevista d'un nou accionista arriba després de diverses operacions frustrades per incorporar nou capital al projecte. En concret, el consell d'Administració va tombar, l'any 2008, el preacord de venda del 51% de la companyia a l'empresari siderúrgic extremeny Alfonso Gallardo, per 400 milions d'euros. Dos anys més tard, Premsa Ibérica es va interessar per la capçalera, però el preu proposat no va ser suficient com per fer decidir Asensio Mosbah, que tenia intenció de desprendre's del diari per centrar-se en les seves activitats audiovisuals.

stats