La justícia ratifica l'arxivament de la querella de Jaume Roures contra Pere Rusiñol

L'Audiència Provincial considera que les declaracions del periodista al 'Regió 7' no representen un delicte d'injúries

2 min
Jaume Roures a Los Ángeles. EFE

BarcelonaL'Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat l'arxivament de la querella que Jaume Roures va posar contra Pere Rusiñol per injúries i calúmnies, segons ha avançat Mongolia, revista on actualment treballa el periodista. La justícia respon així al recurs que va presentar l'empresari després que el novembre del 2021 la magistrada del jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona, María Antonia Coscollola Feixa, emetés una interlocutòria que establia el sobreseïment total i provisional de la causa. Amb la sentència d'ara s'han esgotat les possibilitats de presentar recursos ordinaris i només quedaria l'opció de presentar un recurs d'empara al Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El conflicte entre Roures i Rusiñol es remunta a una entrevista que el periodista va concedir el 2020 al diari Regió 7 en la qual qualificava Roures d'estafador en el context del tancament de Público. En l'entrevista, Rusiñol explicava que Roures va deixar dos mesos a pagar. La sentència de primera instància, ara ratificada per l'Audiència Provincial, va considerar que el terme "estafador" s'havia utilitzat "com una paraula comuna, en el sentit de sentir-se enganyat" en el context d'un conflicte laboral. Després de ser acomiadats de Público, remarcava la interlocutòria, els treballadors "es van poder trobar en una situació desesperada, ja que es van quedar sense feina, sense sou i pràcticament sense indemnització".

La sentència també remarca que el tema del qual va parlar Rusiñol a l'entrevista no era una qüestió privada sinó d'interès públic. "Resulta palès que estem davant d'una notícia d'interès general, no només perquè Jaume Roures Llop és sens dubte un personatge públic, sinó perquè les circumstàncies en què es va produir l'ERO i el posterior concurs de creditors de la societat que gestionava el diari Público són sens dubte una informació rellevant per a una part gens negligible de la població, especialment per a la que es considera «d'esquerres»", conclou el tribunal.

Per poder fer front al procés judicial, Rusiñol va posar en marxa una campanya de micromecenatge a Verkami a la qual es van sumar 250 mecenes.

stats