Públic jove
Mèdia 20/03/2023

L’SX3 s’afegeix als videojocs immersius i obre un món propi a Roblox

'Univers Magsys' és un joc col·laboratiu que Gestmusic ha estat desenvolupant l'últim any

2 min
En Grau, dels Beta, amb els membres del seu equip en el joc

BarcelonaLa taula ja té la quarta pota que li faltava. Quan la Corporació va llançar el nou Super3, amb el nom de SX3, la columna vertebral era el programa Beta, que havia de complir quatre funcions: ser un espai setmanal de ficció episòdic, un videopodcast diari amb continguts pensats per ser compartits a les xarxes, un projecte musical (que lidera Guille Milkyway) i també una presència en el metavers. És aquesta última peça la que ha completat el trencaclosques aquest diumenge, amb la posada de llarg del joc Beta: Univers Magsys, pertanyent a l’univers Roblox.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Teatre Lliure de Montjuïc ha acollit aquest cap de setmana el festival Tech&Play, organitzat per la Mobile Capital Barcelona. Una cinquantena d’infants que havien participat en un concurs organitzat pels Beta van poder compartir les primeres partides d’aquest joc col·laboratiu al costat de la Kai, en Jan, en Grau i la Lola, els quatre protagonistes del projecte. Els participants es van distribuir en grups de quatre i cadascú havia de recuperar un disquet en un món obert i laberíntic. Si es reunien tots quatre, podien escapar-se del temple en què havien quedat atrapats. Univers Magsys ja està disponible per al públic general i es poden disputar les partides tant individualment com en equips de fins a quatre persones.

El joc –que agafa elements de la mitologia i del bestiari catalans– forma part de la plataforma Roblox, una de les més populars entre els més joves, gràcies a la facilitat amb què els mateixos usuaris poden crear els seus mons virtuals propis. De fet, els gràfics quadriculats i poc detallats –semblants per exemple al cèlebre Minecraft–són part de l’encant d’aquest sistema, perquè el resultat té un punt retro que recorda les antigues màquines arcade i el grau d’abstracció garanteix que els jocs no siguin gràficament agressius. Actualment, hi ha 100 milions de jugadors actius mensuals i més de 9,5 milions d’usuaris que s’han animat a crear-hi un univers. L’edat mínima per poder entrar-hi són els 8 anys.

El joc suposa la culminació de més d’un any de feina de Gestmusic, que és el soci del l'X3 pel que fa als Beta. Un dels requisits era aconseguir un entorn de navegació que fos segur i adequat per als més menuts. Per exemple, els jugadors no poden obrir converses lliures amb altres usuaris, com sí que passa en altres jocs de Roblox. Tampoc estan habilitats els comentaris. Però sí que hi ha la capacitat d’enviar comentaris i informació a la comunitat de gamers o obrir una línia directa per a dubtes i consultes tant dels joves jugadors com dels seus tutors.

“El naixement del nou Super3 ja es va concebre com un projecte transmèdia, que anava molt més enllà de la pantalla de TV per explorar nous mons virtuals i immersius com és el cas del metavers", explicava durant la presentació Cristina Villà, directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital de la CCMA. “Teníem molt clar que havíem de fer coses a Roblox si volíem connectar amb el públic més jove que havia deixat de veure la televisió convencional. Tenim l’obligació d’anar on hi ha el nostre públic”, reblava Tinet Rubira, director de Gestmusic.

stats