Mèdia 13/12/2013

La tele que ens espera: Nova York té mar i la banca, Tríodos Bank

'Vespre a La 2' i 'Thalassa' són dos dels continguts recomanats d'avui

Joan Callarissa
2 min

BarcelonaTres recomanacions de la televisió d'avui:

  • A Nova York, ràpidament ens oblidem que l'oceà hi és, per tota la ciutat, per tot Manhattan, i que la ciutat va ser construïda allà, a la vora de l'aigua. Rich, Chris, Marie, Myles, Obi i Jessica són habitants de Nova York que no es coneixien, però que comparteixen la mateixa passió: el mar. Tots tenen feines diferents i els dies molt ocupats, però, tots procuren passar temps a l'aigua, ja sigui per feina o per diversió. 'Thalassa' [33 / 22:03 hores] explica les seves històries en un reportatge que plasma 24 hores amb ells. El programa també aborda la pirateria en un altre reportatge. Des que va començar el segle XXI la pirateria marítima en comptes de desaparèixer ha augmentat considerablement en algunes zones del planeta. En aigües de l'Índic nord i al Mar Roig s'ha convertit en un complex i seriós problema pels atacs dels pirates somalis. Però també hi ha altres formes de pirateria en altres llocs. Les víctimes més cobejades són els grans mercants i pesquers, però la presa més fàcil, sens dubte, són els indefensos velers. El vell somni de conèixer mars exòtics o fer la volta al món amb un vaixell propi avui pot convertir-se en un malson davant un atac pirata.
  • A partir de les 16:35 hores, TV3 ofereix una nova edició de 'Divendres', el magazín que presenten Xavi Coral i Espartac Peran. Els presentadors de 'La Marató' de TV3, que es farà aquest diumenge, seran al plató del programa per explicar els últims preparatius de l'esdeveniment. 'La Marató' d'aquest any estarà dedicada a les malalties neurodegeneratives i serà conduïda pels periodistes Núria Solé i Roger de Gràcia, que actualment són els presentadors del 'Telenotícies migdia' i de 'La meva', respectivament. A més, Marc Giró respondrà les consultes dels espectadors sobre estil i bones maneres. I 'Els Optimistes' de Catalunya Ràdio, Àngel Llàcer i Manu Guix, interpretaran una cançó dedicada a l'Ametlla del Vallès.
  • El programa 'Vespre a La 2' [La 2 / 19:00 hores] se centrarà en tota l'actualitat de la jornada, en la banca ètica Triodos Bank, en la tasca que fa la Casa del Xuklis, en la situació de les estacions d'esquí i en viatjar per Nadal. Amés, els periodistes Leonor Mayor, Manel Manchón, Marta Català i Xavi Collado repassaran l'actualitat informativa. El presentador, Xavi Díaz, entrevistarà Joan Antoni Melé, sotsdirector general de Triodos Bank a Espanya i vicepresident de la Fundación Triodos, per parlar de la banca ètica i sostenible.
stats