Ciència
Mèdia 25/11/2013

L'ARA guanya el Premi Nacional de comunicació científica

El jurat destaca l'"aposta ferma" per la informació d'aquest àmbit i la "professionalitat i rigor" del suplement 'Ara Ciència'

Ara
2 min
Una lectora llegint l'Ara Ciència / XAVIER BERTRAL

BarcelonaL'ARA ha sigut reconegut aquest dilluns amb el Premi Nacional de comunicació científica, un guardó que reconeix l'"aposta ferma per la informació científica" que fa aquest diari, "un dels mitjans de comunicació amb més difusió a Catalunya", a través del suplement 'Ara Ciència', que es publica cada diumenge "des del primer any" de vida de l'ARA. El jurat d'aquest premi, que atorguen conjuntament el Govern i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), ha assenyalat també que aquestes pàgines són "un exemple de professionalitat i rigor sobre la recerca que es fa a Catalunya i arreu del món".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'anunci d'aquest guardó arriba quatre dies després que l'ARA recollís també el Premi Nacional de comunicació en la categoria de mitjà d'arrel digital, que va ser atorgat a la web del diari.

A banda del Premi Nacional de comunicació científica, aquest dilluns al migdia s'han anunciat també els guanyadors de la resta de Premis Nacionals de recerca. El guardó principal ha sigut per a l'oncòleg Elías Campo, director de recerca de l'Hospital Clínic de Barcelona, que "s’ha distingit per la seva recerca sobre els orígens, desenvolupament i diagnosi de la leucèmia", una tasca que "ha permès identificar les cèl·lules que originen" aquesta malaltia, "el descobriment de nous mecanismes moleculars implicats en el seu desenvolupament i la millora del seu diagnòstic".

Per la seva banda, Isabelle Anguelovski, investigadora de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialitzada en "problemes de pobresa relacionats amb desigualtats mediambientals", ha sigut guardonada amb el premi Talent Jove. La Fundació Josep Carreras contra la leucèmia ha sigut reconeguda en la categoria de mecenatge científic, i l'empresa KIC InnoEnergy Iberia en la de partenariat publicoprivat en R+I.

stats