Mèdia 09/12/2015

L’ARA estrena avui el suplement ARA Camp de Tarragona

El nou projecte neix amb el repte d’informar sobre un territori “amb moltes coses per explicar”

Ara
3 min
L’ARA estrena el suplement  ARA Camp de Tarragona

BarcelonaL’ARA estrena avui, dimecres, un nou suplement amb el qual complementarà la seva oferta informativa del Camp de Tarragona. Aquest suplement, anomenat ARA Camp de Tarragona, neix amb la voluntat d’ampliar la cobertura al territori i d’explicar tot el que passa en aquesta zona de Catalunya, tant a les persones que hi viuen com a la resta del país. El nou projecte està encapçalat pels periodistes Jordi Salvat, que coordina el suplement, i Josep Escaño. Tots dos tenen una llarga trajectòria periodística i havien treballat junts al diari Aquí, que oferia informació local de Tarragona.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L’ARA Camp de Tarragona posarà el focus en l’actualitat de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès. En un principi, serà un suplement mensual, tot i que els seus responsables no descarten escurçar la periodicitat “quan el pols informatiu del territori ho demani”, assenyala Salvat. Un dels reptes d’aquest nou projecte és informar d’un territori “del qual es parla poc” però “que està molt viu i té moltes coses per explicar”, subratlla el coordinador del suplement. Segons Salvat, el projecte també busca “donar veu a persones que habitualment no apareixen als mitjans” i, en paral·lel, “que la gent conegui fets desconeguts”. Tot plegat ho farà des d’una òptica “més reposada” que la del dia a dia per oferir “anàlisis de fets i temes atemporals”.

De la mateixa manera que l’ARA Comarques Gironines i l’ARA Andorra, aquest nou suplement inclourà seccions fixes i opinadors del territori, entre els quals hi ha el professor de dret internacional Alfonso González Bondia i la periodista Ruth Troyano, que està especialitzada en enocomunicació i enoturisme. Precisament Troyano s’encarregarà de la secció Terra - No somnis -, que girarà al voltant de l’enologia i la gastronomia. El suplement també inclourà les firmes d’altres col·laboradors, com ara el corresponsal de l’ARA a Tarragona, Dani Revenga, i el fotògraf de l’ARA Tjerk van der Meulen.

Un número dedicat als creuers

El primer número de l’ARA Camp de Tarragona arribarà als quioscos demà, però després de la campanya electoral el dia de llançament del suplement serà el dijous. Aquesta primera entrega estarà encapçalada per un reportatge sobre l’impacte dels creuers al port tarragoní. L’article analitzarà l’augment del trànsit en els últims anys, el projecte de construcció d’una nova terminal exclusiva per a creuers a Tarragona i les activitats i despeses que fan els creueristes quan trepitgen la ciutat catalana.

Així mateix, el número de demà explorarà la campanya El conte de Nadal de Reus, que transforma la capital del Baix Camp en un gran parc temàtic amb sis móns imaginaris. A més, el suplement incorporarà un repàs de la temporada castellera a càrrec de l’expert casteller de l’ARA, Efren Garcia, i una proposta familiar per gaudir de La Ruta del Cister. Aquestes dues seccions també es mantindran els pròxims números amb articles diversos sobre castells i reportatges sobre rutes variades pel territori. L’ARA Camp de Tarragona inclourà una agenda amb els actes més destacats de la zona, un espai per descobrir indrets i edificis poc coneguts, una entrevista a la contraportada i la secció Mirades amb una selecció de les millors imatges del territori.

Les eleccions comunals centren un nou ARA Andorra

Les eleccions comunals a Andorra se celebraran el 13 de desembre i el nou número mensual de l’ARA Andorra, que sortirà el 16 de desembre, es focalitzarà en els resultats d’aquests comicis.

Durant la campanya electoral, els suplements canvien el seu dia de publicació per necessitats tècniques. El dia habitual de l’ARA Comarques Gironines és el divendres, però ja va sortir el dijous 3 i ho farà també els dies 10 i 17 de desembre. Això farà que l’ARA Andorra del desembre surti el dimecres 16 en lloc del dijous 17.

stats