Laura Rosel trenca el silenci després del seu relleu al capdavant del ‘FAQS’

La periodista agraeix l'oportunitat d'haver presentat el programa i desitja sort a la seva substituta, Cristina Puig

Després del seu inesperat relleu al capdavant del 'Preguntes Frequents (FAQS)', Laura Rosel va decidir guardar silenci. Ara, tres dies després que se sabés la notícia, la periodista ha decidit trencar el seu silenci.

Ho ha fet a través de tres piulades en què explica que presentar i codirigir el 'FAQS' durant 42 dissabtes (va començar ara fa gairebé un any, en substitució de Ricard Ustrell) ha estat "l'aventura més excitant, estimulant, a estones delirant i també dolorosa" que ha viscut fins ara.

Rosel descriu el seu últim any al capdavant del programa estrella de TV3 com "una etapa frenètica" que li ha permès gaudir "com mai" de la professió, entrevistant convidats "de tots els colors", viatjant i "fent equip i endurint la pell". També ha agraït "l'escalf impagable dels espectadors", i és que aquesta setmana la xarxa s'ha omplert de missatges de suport a la presentadora, així com de queixes a El Terrat i TV3.

Sort i encerts per a Puig

La periodista acaba desitjant "força i encerts" a l'equip del 'FAQS' i molta sort per a Cristina Puig, que aquest dissabte ja agafarà el seu relleu. Puig, que fins ara era col·laboradora a 'El Món a RAC1', també va ser acomiadada el 2015, en el seu cas de TVE. En aquell moment la cadena va dir que es tractava d'una qüestió "disciplinària".

La soledat de Laura Rosel

Entre altres coses, argumentava que Puig vetava convidats i tractava amb menyspreu el personal tècnic de la televisió. La justícia, amb tot, no va donar la raó a la televisió pública i va considerar que Puig havia sigut acomiadada de manera improcedent. El 2017 va viure un nou entrebanc professional quan la CCMA –amb l'aquiescència de JxCat– va tirar enrere el seu fitxatge, ja anunciat, decidit pel director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo –proposat per ERC–. Puig es va quedar aleshores sense feina a les portes de començar la temporada i després d'haver abandonat RBA, on exercia de cap de comunicació.

En un tuit d'aquest divendres, Puig ha agraït les paraules de Rosel. "Moltes gràcies. Volaràs molt alt, Laura Rosel", li ha reblat la presentadora. A més, Puig ha admès a RAC1 que el seu relleu és "un repte", especialment perquè Rosel ho ha fet "meravellosament bé" i Ricard Ustrell hi va deixar "la seva empremta".

Sense padrins polítics

En una columna d'aquest dimecres, el cap de Mèdia de l'ARA, Àlex Gutiérrez, reflexionava sobre la "soledat" de Laura Rosel a TV3. "Laura Rosel no tenia padrins polítics. Aquesta era una de les seves principals virtuts com a presentadora: arribar amb la mirada neta a un programa complex com aquest. Però, encara avui, la supervivència en els mitjans públics és difícil si no es té el favor de la classe política", reflexionava Gutiérrez.

"Laura Rosel estava sola. És a dir, tenia el favor i la companyia de l'audiència, però amb això no n'hi ha hagut prou per deixar-la continuar amb el 'FAQS'", apuntava el periodista de l'ARA, alhora que detallava que, encara que la decisió de substituir Rosel feia temps que estava sobre la taula, "de cap manera s'esperaven un tempo i unes formes com aquests".