Llàgrimes, nostàlgia i preocupació per Matthew Perry: les reaccions a l'especial de 'Friends'

Els mitjans destaquen que es tracta d'una producció per als fans que fuig de qualsevol visió crítica

2 min
Un moment de l'especial de 'Friends'

L'especial de retrobament Friends ha trigat a arribar, però l'impacte ha sigut el que segurament s'esperava HBO Max quan va aconseguir convèncer els sis protagonistes de la sèrie per tornar-se a reunir. A mig camí entre l'entrevista i el documental, l'especial és una producció que busca la cara més amable de la sèrie –no es parla de res que pugui tacar el record que els espectadors en tenen– i que està pensat exclusivament per als fans, tal com assenyalen els mitjans nord-americans. Com remarca el digital Vulture, Friends: the reunion és Friends sent Friends.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els fans de la sèrie han omplert Twitter amb les reaccions a l'especial i els moments preferits. S'han fet habituals a la xarxa tuits parlant del pas del temps i compartint imatges dels actors a la sèrie original i en l'actualitat, o emocionant-se amb la confessió sentimental de determinats membres del repartiment.

Si bé molts comentaris han sigut elogiosos, també hi ha seguidors de la sèrie que s'han mostrat preocupats per l'estat de salut de Matthew Perry, que interpretava Chandler Bing. L'actor, que en el passat va tenir problemes d'addicció a les drogues i a l'alcohol, és el menys participatiu a l'especial –de fet, hi ha un moment en què no apareix– i alguns espectadors han assenyalat que parla de manera una mica estranya. Segons The Sun, els petits problemes de parla es deuen a una operació dental d'emergència que li va causar mal durant la gravació. Deixant de banda aquest contratemps, Perry és l'únic dels actors que durant l'especial comparteix que vulnerable que se sentia quan rodava la sèrie. "Em sentia com si m'hagués de morir si el públic no reia amb les meves línies de diàleg. I això no és sa segur. Però a vegades deia una frase i el públic no reia i començava a suar i a tenir convulsions. Si no aconseguia les rialles que se suposava que havia d'aconseguir, em posava histèric".

L'opinió dels mitjans

"L'especial és com una mena de superautopista dels records", assegura el crític de televisió del New York Times James Poniewozik. El periodista remarca que el programa s'ha plantejat en un dels terrenys en què Friends es movia millor, la nostàlgia: "Sempre va formar part del concepte de Friends, que el cocreador de la sèrie, David Crane, defineix com 'aquell moment de la teva vida en què els teus amics són la teva família'".

La recepció d'altres mitjans, com ara la NPR, ha sigut menys positiva. La crítica de la ràdio pública Linda Holmes assegura que es tracta d'un especial fallit "sense nervi" i que perd l'oportunitat d'aprofundir en el que realment va significar la sèrie per a tots els implicats. L'opinió de la crítica del digital Vox, Alissa Wilkinson, va en la mateixa línia: "L'especial és buit de contingut, deixant de banda alguns moments emotius de camaraderia i afecte entre els actors, i la potencial incomoditat d'adonar-nos que tots ens fem grans".

stats