Mèdia 13/12/2015

El llibre ‘Educar millor’, de Carles Capdevila, amb l’ARA

L’obra recull 11 converses del director fundador del diari amb mestres i pedagogs

Ara
2 min
El llibre ‘Educar millor’, 
 De Carles Capdevila, amb l’ARA

BarcelonaL’educació ha sigut des del primer dia un dels puntals de l’ARA, no només a través del suplement Criatures sinó que també ha recollit les opinions de mestres, pedagogs, psicòlegs i altres especialistes en aquest àmbit. L’actual director fundador, Carles Capdevila, ha convertit des de fa anys aquesta temàtica en un dels seus principals focus d’atenció, i això l’ha portat a entrevistar, a les pàgines de l’ARA, un gran nombre d’experts en educació, que hi han aportat els seus punts de vista i les seves reflexions sobre què significa educar i quina és la millor manera de dur a terme aquesta tasca tan fonamental com complexa, que implica mestres, famílies i, per extensió, el conjunt de la societat. Ara, onze d’aquestes entrevistes han quedat recollides al llibre Educar millor: onze converses per acompanyar famílies i mestres, que es podrà aconseguir tant dissabte com diumenge de la setmana que ve, per 12 euros, amb l’ARA.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La psicòloga Carme Thió; els mestres Jaume Cela, Gregorio Luri i Roser Salavert; els pedagogs Maria Jesús Comellas, Jaume Funes, Eva Bach i Francesco Tonucci; els filòsofs Joan Manuel del Pozo i José Antonio Marina, i el sociòleg Mariano Fernández Enguita són els onze experts que parlen amb Capdevila en aquest llibre, que, tot i recollir entrevistes que ja havien estat publicades a l’ARA al llarg de l’últim any i mig, ofereix una versió molt més extensa que la que va aparèixer en el seu moment al diari.

“Res és més transformador que parlar en positiu de la tasca educadora, desdramatitzar-la, fomentar que els que encarrilem la canalla tinguem més seguretat i alegria, i menys pors i complexos”, assegura Capdevila al pròleg de l’obra. I continua: “Aquest llibre va d’això. Intenta ajudar a educar millor [...]. I humilment pretén -només- fer companyia a famílies i mestres”.

L’autor del llibre, editat per Arcàdia, adverteix que Educar millor no vol oferir “mètodes personalistes ni receptes màgiques ni solucions espectaculars”, sinó més aviat recollir “la saviesa d’onze experts” i donar “un munt de pistes” perquè els lectors treguin les seves pròpies conclusions. Tots els entrevistats coincideixen en alguns aspectes, com la seva “ferma voluntat d’empoderar pares i mestres en lloc d’espantar-los o alliçonar-los”, però Capdevila també assenyala que “són onze professionals de trajectòries diverses i amb visions diferents”, i que per tant “la lectura d’aquestes pàgines és una invitació al debat”, ja que en alguns casos els punts de vista són “contraposats”.

Capdevila, pare de quatre fills, ha convertit l’educació en un element fonamental de la seva trajectòria professional, amb programes com Eduqueu les criatures, a Catalunya Ràdio, i Qui els va parir, a TV3, a més del llibre Criatura i companyia, que parla en clau d’humor de les dificultats de ser pare. Precisament aquest és el tema del monòleg Educar amb humor, en què Capdevila parla de la seva pròpia experiència com a pare. La conferència es va viralitzar aquest estiu i des de llavors el director fundador de l’ARA l’ha ofert en teatres de tot l’Estat.

stats