Mèdia 16/11/2012

Llibre solidari amb relats de ficció, reflexions filosòfiques i il·lustracions

A.c.r.
1 min

SANT JOAN DESPÍ."Com a editorial catalana, una de les coses que has de fer és el llibre de La Marató", va assegurar ahir Izaskun Arretxe, la directora d'Ara Llibres. El desig s'ha fet realitat aquest any, amb la cinquena edició del llibre solidari, que està a la venda des d'aquest dilluns a les llibreries, la plataforma de llibres electrònics Libranda i la botiga online de TV3. El filòsof Francesc Torralba ha coordinat el volum, que es titula Tot està per fer i tot és possible , ja que en la seva opinió aquest vers de Martí i Pol "representa molt a fons l'esperit de La Marató", perquè "reclama que tot és possible fins i tot quan tenim la percepció subjectiva que ja no ho és".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El llibre gira entorn del concepte solidaritat , una paraula que, segons Torralba, cada vegada s'utilitza amb sentits més allunyats del genuí de "sentir-se estretament vinculat a l'altre". A partir d'aquesta idea central, dotze autors hi fan les seves aportacions, ja sigui en forma de relat de ficció, de reflexió personal "de naturalesa quasi filosòfica" o bé d'il·lustracions, un gènere que en aquesta ocasió guanya presència al llibre amb Andreu Buenafuente, Toni Batllori i Forges. Entre els escriptors destaca la presència dels col·laboradors de l'ARA Albert Om i Sebastià Alzamora; el director del diari, Carles Capdevila; la novel·lista Maria Barbal, i el científic Salvador Macip.

El llibre de La Marató es ven per 10 euros, la meitat dels quals es destinen al marcador del programa i la resta a sufragar despeses de distribució. Entre les quatre edicions anteriors se n'han venut 40.000 exemplars, que han permès una recaptació de 200.000 euros, "una xifra molt bona tractant-se d'un llibre en català", segons el director de TVC, Eugeni Sallent.

stats