Mèdia 09/07/2019

Los Lobos s'enduen 6,7 milions d'euros de '¡Boom!' davant de 4,3 milions d'espectadors

El golf de Bòtnia els va permetre guanyar el pot més alt de la història mundial de la televisió

Ara
2 min

BarcelonaDesprés de 26 mesos i 505 programes, Los Lobos van aconseguir aquest dilluns, tal com s'havia anunciat, emportar-se el pot de '¡Boom!'. "Quin golf del mar Bàltic està situat entre Suècia i Finlàndia?" va ser l'última pregunta que van haver de contestar. Van trigar pocs instants a donar la resposta correcta, "Bòtnia", que els va permetre guanyar els 4.130.000 euros que hi havia acumulats al pot del programa. Sumant-hi els 2.556.100 euros que havien guanyat al llarg dels seus més de dos anys al programa, i els 3.600 euros que havien aconseguit durant aquell mateix programa, es van emportar a casa un total de 6.689.700 euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Es tracta del premi més alt de la història de la televisió arreu del món. Fins ara, el rècord a Espanya el tenia el mateix programa, que el 2017 va entregar 2.326.500 euros a l'equip dels Rockcampers.

Antena 3 va emetre el programa en què Los Lobos guanyaven el premi en 'prime time', i l'audiència hi va respondre. Al conjunt d'Espanya, el programa va tenir 4.272.000 espectadors i un 28% de quota de pantalla: va ser l'emissió més vista del dia i va representar el rècord històric del programa. A Catalunya, '¡Boom!' també va liderar la jornada, amb el seu millor resultat històric: 592.000 seguidors i un 26,5% de 'share'.

Abans d'endur-se aquest pot de rècord, Los Lobos ja havien batut una altra marca mundial: l'octubre passat es van convertir en els concursants que havien acumulat més temps seguit participant en un concurs, amb 326 participacions. L'equip, format inicialment per Erundino Alonso, Manu Zapata, Valentín Ferrero i José Pinto, va debutar al programa que presenta Juanra Bonet el maig del 2017. A finals del 2018, Pinto va plegar per decisió personal i des de llavors el seu lloc l'ocupa Alberto Sanfrutos. Pinto, per cert, va morir el febrer passat.

stats