Mèdia 15/11/2017

Manuel Polanco, nou president de Prisa

Substituirà Juan Luis Cebrián a partir de l'1 de gener

Agències
2 min
Manuel Polanco

MadridL'actual vicepresident del grup Prisa, Manuel Polanco, serà el nou president executiu de la companyia en substitució de Juan Luis Cebrián, que es mantindrà en el càrrec fins al 31 de desembre. Ho ha proposat el mateix Cebrián aquest dimecres durant la junta general extraordinària d'accionistes del grup.

Cebrián, de 73 anys, deixarà la presidència executiva de Prisa després de cinc anys i mig al càrrec: va ser nomenat el juliol del 2012 en substitució d'Ignacio Polanco -germà gran del nou president-, que es va convertir llavors en president d'honor del grup.

Malgrat abandonar la presidència executiva de Prisa, Cebrián conservarà la presidència del diari 'El País' -que va dirigir des de la seva fundació, el 1976, fins al 1988- i també dirigirà una nova fundació que s'ha proposat crear dins del grup i que tindrà l'objectiu de "garantir en el futur la continuïtat i la coherència" de les activitats de Prisa "amb l'esperit fundacional que fins ara les han animat", segons ha explicat.

El nou president executiu, Manuel Polanco Moreno, és fill del fundador de Prisa Jesús de Polanco. Nascut a Madrid el 12 de març del 1961, és llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat Autònoma de Madrid, i ha desenvolupat tota la seva carrera professional en empreses del grup Prisa.

L'any 1991 va assumir el seu primer càrrec de responsabilitat en convertir-se en director de l'editorial Santillana -propietat de Prisa- a Chile, i un any més tard també al Perú. El 1993 es va traslladar a Mèxic per ocupar la direcció general del diari 'La Prensa', el de més tirada al país, just després que el grup n'adquirís el 49% del capital. L'any següent va comandar el llançament de l'edició americana d''El País' a Mèxic. L'última etapa del seu periple americà va començar el 1996, quan es va fer càrrec, des de Miami, de la direcció internacional del grup Santillana Amèrica.

El 1999 va tornar a Espanya per presidir GDM -la filial de Prisa responsable de la comercialització de Canal+ i de la SER- i GMI -centrada en el desenvolupament de mitjans regionals i especialitzats-, i el 2001 es va convertir en director adjunt de la Unitat de Mitjans. Aquell mateix any va entrar al consell d'administració de Prisa, i des del 2008 és membre de la comissió executiva. Des del 2012 ocupa la vicepresidència del grup i des del 2010 dirigeix la divisió audiovisual.

stats