Andreu Mas-Colell relleva Ferran Rodés com a president del consell editorial de l'ARA

2 min
Mas-Colell fotografiat al seu despatx

BarcelonaEl professor Andreu Mas-Colell és, des de dimecres, el nou president del consell editorial de l’ARA. La decisió, presa per unanimitat, preveu un mandat de dos anys, prorrogables a dos anys més. L’acadèmic i exconseller substitueix en el càrrec el president del consell d’administració del diari, Ferran Rodés, que seguirà com a membre del consell editorial, l’òrgan responsable de vetllar per la qualitat periodística del mitjà. “No em puc imaginar el panorama comunicatiu català sense l’ARA –explicava Mas-Colell arran de la seva designació–. L’empobriment seria molt gran. Així que la possibilitat de contribuir amb el proverbial gra de sorra a cuidar i enfortir aquest component és una oportunitat que m’estimula i que agraeixo”. A banda de Mas-Colell, formen part del consell editorial Ignasi Aragay, Jaume Badia, Xavier Bosch, Georgina Ferri, Víctor Font, Carles Mundó, Cristina Pujades, Josep Ramoneda, Ferran Rodés, Esther Vera i Àlex Gutiérrez com a secretari.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El president sortint remarca que el consell “és un element clau en l’estructura de governança del diari” i subratlla el seu caràcter independent. “Ha sigut un privilegi i un honor presidir-lo durant aquests anys, sobretot tenint en compte la categoria de les persones que el conformen”, destaca Rodés. “No em puc imaginar cap altra persona més adequada que el professor Mas-Colell per presidir-lo a partir d’ara. I agraeixo molt a tothom, i especialment a la directora, Esther Vera, les facilitats rebudes durant aquesta etapa”.

Per la seva banda, Vera vol subratllar “el nivell d’aquest consell editorial i la seva permanent col·laboració en la recerca del rigor periodístic i també l’honestedat intel·lectual per fer un diari lliure i útil als lectors i subscriptors”. “També voldria agrair a Ferran Rodés la dedicació, lleialtat i defensa dels valors del manifest fundacional de l’ARA”, diu Vera. 

stats