Mèdia 09/10/2019

Máxima FM es converteix en Los 40 Dance

Prisa segueix l'estratègia d'agrupar les seves emissores musicals sota el seu segell més emblemàtic

Ara
2 min
Maxima FM es converteix en Los40 Dance

BarcelonaMáxima FM passarà a la història aquest dijous a la nit. L'emissora de música electrònica del grup Prisa passarà a anomenar-se Los 40 Dance i farà créixer així la família de Los 40, que al novembre ja va acollir l'antiga M80, convertida des de llavors en Los 40 Classic.

El grup Prisa explica en un comunicat que el canvi de denominació es farà efectiu aquest dijous a les 22 h, quan se celebri la tradicional sessió de música dance organitzada per aquesta emissora a Saragossa, amb motiu de les festes del Pilar. Fins ara, l'acte s'anomenava Máxima Independance, i ara passarà a anomenar-se Los 40 Dance Independance.

Segons Prisa, la nova emissora s'orientarà, igual que la seva predecessora, als "amants de la música electrònica", però ara formant part de Los 40, "el projecte de ràdio musical més important" d'Espanya, que "abraça els èxits de diferents estils i cultures musicals".

La companyia només parla del canvi de nom de l'emissora, sense fer referència a possibles variacions en els seus continguts. Ara bé, segons ha publicat el diari digital El Español, Los 40 Dance renovarà els continguts i la graella, amb l'objectiu de "mantenir l'essència i l'estil de música ballable de Máxima però obrint l'horitzó més enllà de l'emissió de música només electrònica".

Máxima FM va començar a emetre l'any 2002, però l'octubre passat es va convertir en una ràdio gairebé només online, ja que la majoria de les seves freqüències van passar a formar part de la nova xarxa d'emissores locals SER+. Des de llavors, l'emissora va perdre la FM del seu nom i va passar a anomenar-se oficialment Máxima.

Això ha acabat d'enfonsar l'audiència d'una emissora que feia molts anys que estava en hores baixes: l'estiu del 2014 l'EGM li va atorgar 834.000 oients a tot Espanya, i quatre anys més tard, en l'última onada abans de desaparèixer del dial, només n'hi quedaven 308.000. Aquest juny, Máxima va caure fins als 135.000 seguidors.

stats