TELEVISIÓ
Mèdia 19/04/2013

'La meva', el 'greatest hits' de 30 anys de TV3

El nou programa s'endinsa en les intimitats de la cadena i reviu tota una història d'emissions

Júlia Doltra
3 min

Barcelona.El dijous 25 d'abril TV3 estrena La meva , un híbrid entre el documental i l'entreteniment, que mostra les intimitats de la televisió, repassant la història de la cadena pública catalana. Amb l'excusa dels trenta anys d'emissions que es compleixen l'Onze de Setembre, el programa s'endinsa en els racons més amagats dels platós, parla amb operaris, tècnics i professionals de tota mena que fan possible l'espectacle a la petita pantalla i recorda els temps passats, no sempre millors, però sí divertits i entranyables. Es tracta d'un collage d'opinions, arxius i testimonis que han format part de TV3, tant des de dins com des del vessant de l'espectador i el crític.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Roger de Gràcia, el presentador, és una figura clau del programa. De fet, fins i tot s'ha traslladat a viure a TV3. El plató 1 de la cadena s'ha convertit en casa seva, i s'ha transformat en l'escenari ideal per reviure emocions, obrir les portes al passat i comprovar com ha evolucionat la televisió i amb ella el país. De Gràcia farà de visitant, oient i protagonista. Tafanejarà pels programes estrella de la graella actual, com Polseres vermelles , La Riera, El temps , Òpera en texans i La Marató . Les seves incursions ens permetran veure en què consisteix la feina de les persones que normalment només es perceben discretament als crèdits. Els espectadors descobriran què es viu darrere les càmeres, el que habitualment no es veu. No es tracta, però, d'un simple making of , sinó que el presentador farà de conillet d'Índies, intentarà posar-se a la pell dels protagonistes anònims i fer la seva feina.

De Gràcia, per exemple, visitarà la caòtica casa on viuen els actors de Polseres vermelles durant el rodatge, "un niu d'hormones desbocades", declara. També diu que remenarà entre les seves maletes i serà part dels seus jocs adolescents. En un pol totalment oposat, també visitarà la secció del temps, on des de les sis del matí ja trastegen amb màquines d'última tecnologia. Ell confessa que són "gent despreocupada, però entregada a la seva feina". A part de les visites a la graella actual, s'evocaran els records amb imatges d'arxiu i amb testimonis d'actors i personatges coneguts, però, això sí, des de l'òptica d'espectadors.

Per no mirar-se excessivament el melic, ni caure en l'adoració, el programa intentarà mostrar també un contrapunt escèptic. Inclourà les opinions de crítics de televisió, com ara Toni Garcia o Bob Pop, que titlla Polseres vermelles de "sentimentalisme que busca la llàgrima fàcil".

El programa està estructurat en 24 episodis de trenta-cinc minuts, cadascun dedicat a un gènere televisiu i amb una estructura diferenciada. Els temes seran variats: la ficció, les retransmissions de futbol, la programació infantil, les TV movies , els concursos i les entrevistes, entre d'altres. En aquest últim gènere, l'entrevista, De Gràcia serà l'esquer d'Albert Om, Mònica Terribas, Àngel Casas i Jaume Barberà, una experiència que el presentador descriu com: "Una de les més inquietants de la meva vida. Encara que no tingués res a amagar, em semblava ocultar un gran secret".

Es reviuran moments històrics i tornaran personatges impossibles d'oblidar, com Palomino, a qui s'han reservat els últims minuts de cada episodi perquè descarregui una crítica, revestida amb el seu estil propi, però punyent.

En declaracions a l'ARA, Miquel Garcia, cap de nous formats i documentals, diu que "durant trenta anys s'ha format un pacte implícit", una complicitat amb l'audiència, que ha exigit a TV3 ser un canal de qualitat i rigor, amb els seus pros i contres, però del qual ara val la pena recordar la història, "sense pretensions i amb sentit de l'humor".

stats