TELEVISIÓ
Mèdia 24/01/2011

Comença el rodatge del telefilm '14 d'abril. Macià contra Companys'

La productora Minoria Absoluta fa una crida a participar en l'escena de la proclamació de la República Catalana el 1931. Toni Soler ha escrit el guió i Manel Huerga s'encarrega de la direcció

Laia Altarriba
1 min
Macià proclama la República Catalana el 14 d'abril de 1931

BarcelonaFrancesc Macià tornarà a proclamar la República Catalana a la plaça Sant Jaume. I Minoria Absoluta fa una crida perquè qui vulgui participar-hi es vesteixi a la moda dels anys 30 per tal de reproduir l'escena pel telefilm que la productora prepara per TV3. Aquest dilluns ha començat el rodatge del film que tindrà com a plató diversos emplaçaments de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El nom provisional de la pel·lícula és 14 d'abril. Macià contra Companys, i està plantejada com un documental de ficció: l'acció se situa el 1932, quan un equip de periodistes decideix fer un documental sobre els fets succeïts entre el 14 i el 17 d'abril del 1931, els tres dies que va tenir vigència la República Catalana. Així que entrevisten les figures polítiques i socials més rellevants de l'època. Macià, Companys, Cambó, Frederica Montseny, Tarradellas o Carrasco i Formiguera són alguns dels personatges que reviuran amb el telefilm.

El guió de la producció és del periodista i historiador Toni Soler. La direcció l'ha assumit Manel Huerga.

El rodatge s'allargarà un mes i és previst que als voltants del 14 d'abril l'emeti TV3 coincidint amb el 80è aniversari de la proclamació de la Repbública Catalana.

Voluntaris per emular el 14 d'abril de 1931

Per tal de reproduir el moment en què Macià va proclamar la República Catalana, Minoria Absoluta ha demanat voluntaris perquè vagin a la plaça Sant Jaume vestits d'època. Encara no hi ha data, però avisen que serà molt aviat. Qui hi vulgui participar ha d'omplir el formulari que trobarà a la web de TV3 o de la productora. Els programes Divendres, de TV3, i El Suplement, de Catalunya Ràdio, també difondran la convocatòria.

stats